Aštuonios mokslu grįstos paslaptys ilgai ir laimingai santuokai išsaugoti

Aštuonios mokslu grįstos paslaptys ilgai ir laimingai santuokai išsaugoti

Ekspertai atskleidė žingsnelius link laimingos ir sveikos santuokos, kurie apima žmogaus priėmimą tokį, koks jis yra, ir komplimentų sakymą. Taip pat teigiama, kad kasdien vertėtų 30 minučių drauge pasivaikščioti, rašo DailyMail.

Kai jaunavedžiai apsikeičia žiedais, jie tikisi sulaukti ilgos ir laimingos santuokos.

Anot ekspertų, egzistuoja aštuoni paprasti žingsniai, kurie užtikrins, kad jūsų sąjunga bus ilgaamžiška ir įveiks visas kliūtis, kurias gyvenimas jums pametės.

Kol pasitikėjimas, bendras humoro jausmas ir sąžiningumas yra vertinami kaip trys svarbiausi veiksniai santykiuose, keli kiti elementai yra esminiai ilgalaikei meilei.

Nuo pažadų nekeisti vienas kito iki vengimo žiūrėti televizorių kartu, „Redbook“ atskleidžia dešimt mokslu grįstų paslapčių ilgai ir laimingai santuokai.

    • Niekada nesistenkite pakeisti vienas kito. Ekspertai sako, kad šios mažos vingrybės buvo tai, kas jus partneryje patraukė iš pat pradžių. Dėl šios priežasties neturėtumėte stengtis jų pakeisti. Terapeutai sako, kad sėkmingiausios poros yra tos, kurios atpažįsta ir vertina tarpusavio skirtumus.
    • Sakykite komplimentus. Santykių ekspertas Jonas Gotmanas (Jon Gottman) nustatė, kad laimingiausios poros yra tos, kurios išreiškia savo dėkingumą vienas kitam apsikeičiant žvilgsniais ar dėkingumo prisilietimais. Jei jūsų partneris yra geras tėvas ar nuovokus patarėjas, pasakykite jam tai.
    • Persvarstykite praeitį. Stipriausios poros perrašo istoriją nugraibydamos blogas dalis ir sutelkiant dėmesį į teigiamus prisiminimus ir bendrą laiką.
    • Visada išklausykite. Kad ir kaip sekinančiai gali atrodyti, išklausyti savo parnerio nusiskundimus yra esminis ilgalaikių santykių elementas. Pats svarbiausias faktorius? Niekada nepalaikykite žmogaus pusės, dėl kurio išsilieja jūsų parneris.
    • Nesijauskite per daug patogiai. Nors gali būti lengva įsisukti į rutiną, kai gulite su pižamomis ir drauge žiūrite televizorių, laimingiausios poros yra tos, kurios eina į pasimatymus, pasakoja vieni kitiems, kaip gerai atrodo, bei daro linksmus dalykus, taip išlaikydami kibirkštėlę.
    • Atlikite namų ruošos darbus drauge. Vienas labiausiai įtampą santykiuose keliančių šaltinių yra namų ruošos darbai. Siekiant išvengti ginčų dėl to, kam laikas skalbti, darykite tai kartu. Ekspertai sako, kad sėdėjimas drauge apmokant sąskaitas, skalbinių lyginimas ar indų plovimas yra ritualai, kurie sustiprina bet kokius santykius.
    • Kartu sportuokite. Dr. Džeinė Gryr (Jane Greer) sako, kad sportas drauge yra raktas į laimingus ir sveikus santykius. Net jei jūs ant bėgimo takelio, o jis prie svarmenų, tai būdas kartu išlieti savo nusivylimą išlaikant kūną ir protą sveikus.
    • Kartą per savaitę pasivaikšiokite. Dr. Gryr sako, kad kiekviena pora kartą per savaitę turėtų 30 minučių pasivaikščioti drauge. Sakoma, kad tai geras būdas pasivyti tai, kas vyksta vienas kito gyvenimuose ir išvaikščioti gyvenimo stresą.

      Skaitomiausi portalai

      Raktažodžiai

      Rašyti komentarą

      Plain text

      • HTML žymės neleidžiamos.
      • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
      • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
      Sidebar placeholder