6 patarimai, kaip išsirinkti kelionėms pritaikytą nešiojamą kompiuterį

6 patarimai, kaip išsirinkti kelionėms pritaikytą nešiojamą kompiuterį

Šiais laikais turime galimybę dirbti iš bet kurios pasaulio vietos, o ir išsiruošę atostogauti dažniausiai neapsieiname be kelių svarbiausių įrenginių, tarp kurių minimi ir nešiojami kompiuteriai. Ilgesnių išvykų metų norisi neapsikrauti daiktais, todėl labai svarbu, jog kiekvienas drauge vykstantis prietaisas būtų patogus. Kompiuteriai nėra patys kompaktiškiausi prietaisai, tad kyla klausimas, kaip išsirinkti nešiojamą kompiuterį kelionėms ─ jei atsižvelgsite į šiuos patarimus, sprendimą priimsite kur kas lengviau.

1. Rinkitės mažesnį dydį ir svorį. Tikriausiai net neverta sakyti, kaip šios savybės pasitarnauja kelionėse ─ jei į ilgą išvyką leidžiatės ne pirmą kartą, puikiai žinote, jog su lengvesniu bagažu paprasčiau galima įveikti net ir pačius ilgiausius atstumus. Tad jei rinksitės iš kelių skirtingų modelių, pirmenybę teikite tam, kuris sveria mažiau ─ patys netrukus įsitikinsite tokio savo pasirinkimo nauda.

2. Teikite pirmenybę lankstumui. Tokia savybe pasižymi 2in1, dar kitaip žinomi kaip convertible tipo nešiojami kompiuteriai, kuriuos galima naudoti ir kaip planšetes. Atliekant kasdienes užduotis, tokie prietaisai niekuo nesiskiria nuo įprastų modelių, tačiau jei ilgai teks skristi lėktuvu ar važiuoti autobusu, kur kas patogiau bus kompiuterį paversti kompaktiškesne planšete.

Vertėtų pastebėti, kad toks kompiuteris kaina kol kas šiek tiek skiriasi nuo įprastų modelių, tačiau jei planuojate sau leisti daugiau, turėtumėte apsvarstyti jo kandidatūrą.

3. Atkreipkite dėmesį į baterijos tarnavimo trukmę. Kelionės metu ne visada turėsite galimybę surasti elektros lizdą, todėl teks pasitikėti akumuliatoriumi ─ pagalvokite apie tai iš anksto ir pirmenybę teikite tiems įrenginiams, kurie gali pasiūlyti ilgesnę baterijos tarnavimo trukmę. Priešingu atveju vertėtų su savimi turėti kompiuteriams tinkantį atsarginį maitinimo šaltinį (Power Bank) ─ jie taip pat labai praverčia ilgesnėse išvykose.

4. Pagalvokite, kokias užduotis dažniausiai atliksite. Nešiojamas kompiuteris kelionės metu bus skirtas ir tam tikriems darbams, todėl svarbu pagalvoti ne tik apie jo dydį, bet ir apie spartumą užtikrinančias specifikacijas. Jei dažniausiai atrašinėsite į elektroninius laiškus, naudositės socialiniais tinklais ir atliksite kitas įprastas užduotis, Jums užteks paprastesnio procesoriaus ir 4GB RAM atminties. Tačiau jei ruošiatės redaguoti vaizdinę medžiagą ar žaisti rimtesnius žaidimus, atitinkamai vertėtų paieškoti kur kas galingesnio prietaiso.

5. Įvertinkite komplektaciją. Kuo funkcionalesnis bus Jūsų įrenginys, tuo mažiau papildomų priedų teks įsigyti, todėl atidžiai turėtumėte susipažinti su visomis galimybėmis. Integruota kamera, SD kortelės lizdas, pakankamas USB jungčių skaičius ─ tai tik keli populiariausi, kelionėse praverčiantys reikalavimai, tačiau priklausomai nuo asmeninių poreikių, jų gali būti ir kur kas daugiau.

6. Nuspręskite, kiek ketinate išleisti. Kompiuterių kainos ženkliai skiriasi, todėl ir ieškodami jo kelionėms, turėtumėte apsibrėžti konkretų biudžetą ─ tuomet paieškos gerokai susiaurės. Geriausia, jei lūkesčius derinsite su galimybėmis: taip tikrai priimsite pasiteisinsiantį sprendimą. Nešiojami kompiuteriai gera kaina parduodami https://pigu.lt/lt/ el. parduotuvėje.

Apsvarstę visus šiuos niuansus, pakankamai lengvai nuspręsite, kuris nešiojamas kompiuteris turėtų tapti Jūsų kelionių palydovu. Nepabijokite paieškoti ir alternatyvų: jei sau tinkančio prietaiso tarp kompiuterių nerasite, visuomet galite išbandyti funkcionalesnes planšetes ar galingesnius telefonus ─ jie taip pat gali pasiūlyti nemažai privalumų!

Reklama.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder