5 taisyklės siekiantiems tikrojo komforto

5 taisyklės siekiantiems tikrojo komforto

Bet kuri šeimininkė siekia savo namuose sukurti sveiką, jaukią atmosferą, deja, ne kiekvienai tai pavyksta. Kokios interjero detalės padeda būstą padaryti išties komfortabilų?

Pirma - ekologiškos medžiagos

Tai, be abejo, ne tik natūralus medis, tačiau ir gaminiai iš šiaudų ar nedegto molio bei kitų "natūrproduktų". Natūralus akmuo ir molinės plytos taip pat drąsiai įtraukiamos į pačių ekologiškiausių medžiagų sąrašą.

O štai metalinių, stiklinių, betono ir, aišku, plastmasės gaminių turėtų būti kuo mažiau. Ypač reikėtų vengti medžiagų, į kurių sudėtį įeina formaldehidas ir fenolis - jie kenkia organizmui.

Atidžiau pažvelkite į savo namų interjerą: dėžutes iš plastiko pakeiskite pintais krepšiais, sintetines medžiagas - natūraliu linu, medvilne ar kartūnu. Šios detalės ne tik padarys jūsų namus sveikesnius, bet ir jaukesnius.

Sveikintini daiktai iš močiučių skrynių, susiję su šeimos vertybėmis ir jų perdavimu iš kartos į kartą. O štai medžioklinių trofėjų namuose vis dėlto geriau nelaikyti.

Daugiau kambarinių augalų

Ko daugiausiai turėtų būti jūsų namuose? Ogi žaliųjų augalų! Pirmenybę teikite kambariniams augalams, turintiems vertingų savybių.

Pavyzdžiui, bazilikas, kardamonas, vėzdūnė, lamstvytis ir kt. turi antibakterinių savybių. Pelargonija, levanda, monsteros teigiamai veikia centrinę nervų ir kraujotakos sistemas.

Kvapioji dracena, pipirmėtė, kaplamstis (vynuoginė gebenė) pasižymi antitoksinėmis savybėmis. Lauramedis, pelargonija, chlorofitas neutralizuoja kvapus ir švarina orą.

Melisa, mėta, mirta, šalavijas, monsteros, fikusas itin tiks darbo zonoje, o alavijas ir kalankė pravers susirgus kažkam iš artimųjų rato.

Tegyvuoja šviesa!

Ir augalams, ir žmonėms reikalinga šviesa. Kuo jos daugiau, tuo didesnė atrodo erdvė, laisviau ir komfortabiliau joje jaučiasi žmogus.Todėl pasistenkite maksimaliai atidengti langus, o jei dienos šviesos per maža, drąsiai naudokite bendrąjį ir dalinį apšvietimą.

Odė kūrybai

Niekaip neišsiversite be daiktų, sukurtų savomis rankomis. Jie suteikia namams individualų stilių ir sukuria kūrybingą atmosferą, maloniai veikiančią visus šeimos narius. Nepamirškite ir vaikų kūrybos!

Jauskite saiką

Kuriant interjerą svarbu jo neperkrauti: daugybė sudėtingų formų, ryškių detalių, margų gėlių ir paveikslų įneš disharmoniją ne tik į namų interjero dizainą, bet ir į jų šeimininko širdį. Venkite bet kokių interjero detalių, turinčių neigiamos energijos! Jei nors vienam šeimos nariui bent vienas daiktas nepatinka ar net erzina, geriau atsisakykite jo savo namuose.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder