Vos tik atšalus orams, lietuviai skuba į šiltesnius kraštus

Vos tik atšalus orams, lietuviai skuba į šiltesnius kraštus

Nors, atrodo, rudeniškos darganos į Lietuvą atklydo tik prieš savaitę, lietuviai jau skuba ieškoti vasariškos saulės užsienyje. Kodėl lietuviai taip pamėgo rudens atostogas bei kur dažniausiai nuo lietingo lietuviško rudens skuba slėptis tautiečiai?

Ieško saulės ir giedro oro

Rudenį atostogaujantys tautiečiai turi kelis pageidavimus poilsiui – jie nori keliauti ten, kur nelyja ir dar galima pasilepinti saule bei šilta jūra. Atostogoms pirmoje rudens pusėje lietuviai renkasi Turkijos, Egipto, Ispanijos, Graikijos, Portugalijos kurortus.

Turkija – ne tik populiariausia lietuvių vasaros kryptis, čia mielai keliauja lietuviai ir rudenį. Oras Turkijoje rudens sezono metu netgi palankesnis lietuviams, nemėgstantiems alinančios kaitros – oras spalio mėnesį čia sušyla iki 26 laipsnių šilumos, tad dar galima ne tik mėgautis saulės voniomis, bet ir papildyti po vasaros beveik išsekusias vitamino D atsargas.

Egipte spalio mėnesį taip pat vis dar lepina vasariška šiluma: dieną termometro stulpelis kyla iki 30 laipsnių šilumos, vandens temperatūra būna apie 27. Rudenį palankus metas aplankyti ir Gizos piramides, kurios nebūna taip apgultos turistų kaip keliaujant vasarą. 

Pietų Europą, Viduržemio jūros bei Kanarų salas saulė spalio mėnesį dar sušildo iki švelniai vasariškos temperatūros, tad rudenį šias kryptis taip pat noriai renkasi tautiečiai.

Norintiems sutaupyt

Galimybė sutaupyti taip pat tampa dideliu privalumu renkantis kelionę rudenį. „Pratęsti vasarą užsienyje verta ir todėl, kad šiuo metu kelionės kainuoja pigiau nei vasaros sezono metu: keliaujantys rudenį gali sutaupyti netgi 20-30 %“, – pasakoja „Kelionių panorama“ vadovė Kristina Graužinienė.

Nors orai minėtuose kurortuose dar puikiai tinka vasariškam poilsiui, keliautojų jau būna mažiau, tad ne tik viešbučiai ar paplūdimiai, bet ir turistinės vietos būna mažiau lankomos keliautojų.

Žemesnės atostogų kainos bei atslūgę karščiai atostogauti pietų šalyse vilioja lietuvių poras, šeimas su mažamečiais vaikais bei senjorus. Draugų kompanijos vis dar dažniausiai atostogauti į užsienį vyksta vasarą. 

Mažėja pasiūlymų moksleivių atostogoms 

Dar viena proga vykti atostogauti rudenį – moksleivių rudens atostogos. Jau pavasarį pavyzdingi tėvai ne tik suskumba susidėlioti vasaros atostogų planų, bet ir nusprendžia, ką veiks per vaikų rudens atostogas.

Keturiasdešimt ketvirtosios metų savaitės užimtumas primena vasaros sezoną, kai vietos lėktuvuose ir viešbučiuose pildosi labai greitai ir iš anksto: šią minutę jau parduota apie 80 % kelionių paketų.

Galvojantiems apie poilsį per moksleivių rudens atostogas, kelionių ekspertė rekomenduoja rinktis Turkiją, kuri ypač rūpinasi šeimų su mokyklinio amžiaus vaikais poilsiu: „Turkijos viešbučiuose rasite ne tik vaikiškus meniu ar animaciją mažiesiems, bet ir daugybę pramogų: vandens kalnelius, atrakcionų parkus, zoologijos sodus. Beje, temperatūra rudenį čia itin palanki poilsiui su vaikais, nes jau nebealina 40-ties laipsnių kaitra“, – atostogų Turkijoje privalumus vardija K. Graužinienė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder