Turkijoje keliavusi Dovilė: lagamine buvo ir maudymosi kostiumėlis, ir slidinėjimo akiniai

Turkijoje keliavusi Dovilė: lagamine buvo ir maudymosi kostiumėlis, ir slidinėjimo akiniai

Urbanizacijos paveikti miestai, sniegu padengtos viršukalnės, istorija žavintys muziejai. "Vis dažniau atsiranda keliautojų, besirenkančių vykti ne į tradicines ir gerai pažįstamas vietas, bet norinčių atrasti ką nors naujo", - šypsojosi kelionių ekspertė Dovilė Petkevičiūtė, sutikusi papasakoti apie unikalumu garsėjančią Turkijos vietą.

"Kelionės nuotykiai prasidėjo dar kraunantis daiktus. Neįtikėtina, bet pagal kelionės programą į lagaminą turėjau susipakuoti ir maudymosi kostiumėlį, ir slidinėjimo akinius!

Kai tik sužinojau, kad Turkijoje yra tokia vieta, kurioje gali ir pasideginti, ir paslidinėti, supratau, kad privalau ten nuvykti.

Šiame socialinių medijų amžiuje žmonės svajoja nusifotografuoti vietoje, kurios dar niekas anksčiau nėra matęs", - juokėsi ji, paklausta, kaip nusprendė savo kelionės kryptimi pasirinkti Turkijos miestą Kaiserį.

Patogus skrydis prisideda prie kelionės kokybės

"Visų pirma įsigijau lėktuvo bilietus. Nors visų skrydžio bendrovių skrydis šia kryptimi kainuoja panašiai - apie 200 eurų, pasirinkau "Turkish Airlines", pirmiausia - norėdama pamatyti naują ir inovatyvų Stambulo oro uostą, o antra - ši skrydžio bendrovė pirmąjį slidinėjimo inventorių iki 30 kilogramų nuskraidina nemokamai", - patarimais dalijosi D. Petkevičiūtė.

Nors dažniausiai pagrindiniu skrydžio akcentu man tampa ore patiekiamas maistas, šį kartą labiau džiaugiausi patogia sėdyne lėktuve, leidusia išsimiegoti.

Taip pat vos nusileidusi Kaiserio miesto oro uoste ir peržvelgusi kelionės programą, supratau, kad laiko ilsėtis čia nebus - jau ateinančią naktį kelsimės kelios valandos po vidurnakčio ir keliausime į Kapadokiją - kartu su saule ten pakils daugybė oro balionų", - kelionės planais dalijosi pašnekovė.

Pažinti Kaiseriui pakaks dienos

Kaip pasakoja D. Petkevičiūtė, kelionė prasidėjo nuo Kaiserio miesto, kuriame ir buvo apsistota.

Vietai pažinti Kaiseryje užtenka ir vienos dienos - čia svarbu pamatyti antrą pagal dydį Turkijos turgų - Grand Bazaar, paragauti ir lauktuvėms nupirkti turkiškų skanėstų.

"Po pietų rekomenduoju nuvykti į senovinį Talas miestelį. Jau įsibėgėjus ekskursijai, meno tyrinėtojas, tapęs mūsų gidu, prisipažino besijaučiantis nepatogiai, nes anksčiau ši vieta buvo prabanga dvelkianti tvirtovė, o šiandien čia daug šiukšlių ir apleistų namų.

Kadangi anksčiau šios vietos nebuvau mačiusi, jos istorija sudomino - tūkstančių metų senumo namuose gyventojų nebėra, šiandien juose įsikūrusios kavinės, pasipuošusios spalvotais kvietimais užeiti", - pasakojo keliautoja.

Slidinėjimo diena Turkijoje - vos 10 eurų

Antrąją kelionės dieną D. Petkevičiūtė aplankė naują, modernų ir didelių investicijų sulaukusį Erciyes slidinėjimo kurortą.

"Daugeliui natūraliai kyla klausimas, kodėl kas nors norėtų rinktis nedidelį, kiek atokesnį slidinėjimo kurortą, o ne gerai pažįstamas Alpes.

Atsakymas paprastas - Erciyes slidinėjimo kurortas yra ne privatus projektas, bet valstybės lėšomis sukurtas turistinis traukos centras.

Dėl šios priežasties visa slidinėjimo diena čia kainuos vos apie 10 eurų, o apsistojus kurorte esančiame viešbutyje slidinėjimo pasas jau bus įtrauktas į kainą", - pranašumus vardijo kelionių ekspertė.

Kokybės klausimas taip pat neturėtų kelti abejonių - kuriant projektą gelbėjo šios srities profesionalai - austrai. Jie padėjo ištobulinti trasas, išsirinkti geriausius keltuvus ir sniego mašinas.

Kad pamatytų Kapadokijos grožį, turistai keliasi dar prieš saulę

Pasak D. Petkevičiūtės, paskutinė kelionės po Centrinę Turkiją diena buvo įspūdingiausia - teko keltis dar prieš saulę ir vykti į Kapadokiją.

Ji pasakojo, kad dažniausiai vykdama į atvirukuose matytas vietas lieka nusivylusi - nuotraukose tos vietos būna atvaizduotos daug gražiau, jose nesimato gausybės turistų, spalvos būna taip pat pakoreguotos.

"Vaikščiojant po Kapadokijos apylinkes vietinis gidas paklausė, ar to ir tikėjausi.

Mano atsakymas buvo paprastas - tikėjausi daug, bet tai, ką pamačiau, pranoko visus mano lūkesčius.

Didžiausią įspūdį paliko didelės erdvės - nesvarbu, kiek žmonių būtų toje pačioje vietoje, jų aplink nematysi.

Taip pat savo akimis įsitikinau, kad šiam kraštui taikomas pavadinimas "keisčiausias pasaulio kraštovaizdis" yra tikra tiesa", - kalbėjo kelionių ekspertė.

Vietovė, sukurta ugnikalnio

Kapadokijos vietovė susidarė išsiveržus ugnikalniui. Ugnikalnis sukūrė lengvai valdomą medžiagą, panašią į akmenį.

Iš šios medžiagos, gamtos jėgoms veikiant, susidarė kūgiai, panašūs į akmens kalnus, ir grybo formos statulos, vadinamos "laumių" arba "fėjų" kaminais.

"Nė kiek nehiperbolizuosiu sakydama, kad, keliaudamas po Kapadokijos milijono metų senumo miestus, kartais suabejoji - esi Žemėje ar Mėnulyje.

Neoficialiai ši vieta net vadinama aštuntuoju pasaulio stebuklu", - teigė D. Petkevičiūtė.

Pokalbio pabaigoje keliautoja pasakė, kad visgi labiausiai ją sužavėjo pagrindinis turistų traukos centras - anksti ryte kartu su saule kylantys oro balionai.

"Šį kartą skristi pati dar neišdrįsau.

Valandą tiesiog praleidau vaikščiodama po kalnus, žavėdamasi kraštovaizdžiu ir grožėdamasi įspūdingiausiu kada nors matytu saulėtekiu, - prisiminimais dalijosi keliautoja.

- Stovėti aukštai ant kalno, stebėti Kapadokijos miesto panoramą ir aplink save matyti nesibaigiantį smėlio spalvos kraštovaizdį.

Nuostabus dalykas, kad beveik iš visų Kapadokijos vietų tolumoje matosi ir sniego viršukalne pasipuošęs Erciyes kalnas, kviečiantis slidinėti saulės atokaitoje.

Matydami šį vaizdą, pažadėsite sau jį ne tik rekomenduoti kitiems, bet ir pakilti oro balionu. Viskuo grožėtis iš viršaus turėtų būti neįkainojama patirtis."

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder