Tailando turgūs ant vandens

Tailando turgūs ant vandens

Kelionė į Tailandą - visada egzotiška. Būnant ten patartina aplankyti plaukiojančius Tailando turgus, kuriais garsėja ši šalis. Didžioji jų dalis išsidėsčiusi aplink sostinę Bankoką. Bet turistams patariama tam skirti daugiau laiko ir užsukti į žymųjį "Damnoen Saduak" turgų ant vandens, kuris nuo sostinės nutolęs maždaug 100 km.

Pats "Damnoen Saduak" kanalas buvo iškastas dar karaliaus Ramos IV valdymo laikotarpiu 1866 metais, o atidarytas 1868 metais tam, kad būtų supaprastintas susisiekimas tarp Račaburio ir Samutsakhono provincijų. Šiandien, be to, kad vietiniams gyventojams kanalas yra pagrindinis susisiekimo būdas, iš čia imamas vanduo žemdirbystei. Kadangi žemė aplink kanalą yra labai derlinga, šioje provincijoje išauginama ypač daug vaisių ir daržovių.

Nuo pat ankstyvo ryto "Damnoen Saduak" turgus ant vandens yra perpildytas pardavėjų, kurie prekiauja savo žemėse išauginta produkcija ir vietoje gaminamais maisto produktais. Todėl ši vieta yra itin populiari tarp turistų - tai ne tik galimybė įsigyti itin skanių vaisių, bet ir proga susipažinti su tradiciniu tailandiečių prekybos būdu. Plaukdami kanalu jūs taip pat galėsite apžiūrėti tradicinius tajų namus, atsigaivinti vietoje gaminamais gėrimais, čia pat valtyje galima pasimėgauti tailandietiškais pusryčiais. Prekeiviai jums taip pat pasiūlys įsigyti įvairių užkandžių, marškinėlių, kepurių iš bambuko, šilkinių suknelių, žaislų ir begalės kitų daiktų.

Parengta pagal priedą „Laisvalaikis“

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder