Rusniškiai pramogų mėgėjams siūlo turistinį triatloną

Rusniškiai pramogų mėgėjams siūlo turistinį triatloną

Niekada nenustygstantys vietoje ir kasmet vis naujų pramogų sugalvojantys Rusnės kaimo turizmo paslaugų teikėjai šią vasarą savo svečiams parengė trijų etapų kelionę – baidarėmis, dviračiais ir pėstute po didžiausią Lietuvos salą su gidais.

Tai savotiškas turistinis–pažintinis triatlonas, skirtas didelėms žmonių grupėms.

„Mes bandome dar labiau suvienyti savo jėgas ir paneigti mitą, kad Rusnėje nėra ką veikti,“ – sakė vienas iš naujo turistinio maršruto po Rusnės salą sumanytojų, kaimo turizmo sodybos „Pakalnės vingis“ šeimininkas Raimondas Plikšnys.

Rusnės triatlono maršrutai parengti taip, kad kiekviename etape keliauninkai užtruktų maždaug vieną valandą laiko.

„Žmonių grupės bus skaidomos į tris dalis. Vieni sės į baidares, kiti – ant dviračių, tretieji patrauks pėsčiomis, ir maždaug po valandos visi susirinks nurodytoje vietoje. Ten grupės keisis vietomis: irklavusieji sės ant dviračių, pėstieji užims jų vietas baidarėse, o dviratininkai pasirengs žygiui pėstute, – pasakojo R. Plikšnys. – Taip per tris etapus visi išbandys visus tris keliavimo būdus“.

Rusnės triatlono dalyviai, lydimi gidų, ne tik geriau pažins išskirtinio grožio Lietuvos kampelį, tarpiniuose finišuose ir galutiniame kelionės taške jiems bus suteikta galimybė susipažinti su vietiniais amatais, paskanauti kulinarinio paveldo patiekalų.

„Mažesnėms grupėms vietoj baidarių galime pasiūlyti plaukimą senovinėmis burvaltėmis – kurėnais,“ – užbaigė savo pasakojimą R. Plikšnys.

Pirmos didelės – per 100 turistų grupės, pasišovusios išbandyti savo jėgas naujajame Rusnės turistiniame-pažintiniame triatlone, rusniškiai laukia jau šį savaitgalį.

Vėliau rusniškiai krašto svečiams žada pasiūlyti dar daugiau naujovių.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder