"Pasaulis bekraštis" Agnės ir Silvestro medaus metai kelyje

"Pasaulis bekraštis" Agnės ir Silvestro medaus metai kelyje

"Sutikę vienas kitą, supratome, kad kartu keliautume nors ir į pasaulio kraštą", - sakė Agnė ir Silvestras Samsonai, ir tai ne metafora: atšventę jungtuves, jaunavedžiai iškeliavo medaus metų į platųjį pasaulį.

Agnė ir Silvestras susituokė 2015-ųjų vasarą, o pirmąją rudens dieną, susikrovę mantą į kuprines, kelkraštyje jau stabdė pakeleivingas mašinas. Europą kirtę per penkias paras, savaitei stabtelėję Turkijoje, dvi savaites pailsėję Irane, po mėnesio Nepale šventė savo pirmąjį 10 000 km kelionės "jubiliejų". "Stengiamės kuo daugiau keliauti autostopu ir džiaugiamės, kai nakvoti pakviečia žmonės, kurie mus paveža, nes taip geriausiai pažįstame kraštą", - iš Nepalo "Vakarų ekspresui" tuomet pasakojo jaunavedžiai. Šiandien pokalbį tęsiame: Agnė ir Silvestras po metų klajonių jau sugrįžo namo.

40 šalių

Ar radote pasaulio kraštą?

Kaip ir įtarėme prieš kelionę - neradome. Gali keliauti kad ir visą gyvenimą... Pasaulis bekraštis.

Be pasaulio įvairovės, ką keliaudami atradote savyje, vienas kitame?

SILVESTRAS: Nepasakyčiau, kad šiuo atžvilgiu atradome iš esmės ką nors nauja... Man, kaip ir Agnei, kelionės yra gyvenimo būdas, bet visada žinojau, kad ji yra tas žmogus, be kurio niekur nekeliaučiau.

AGNĖ: Kad ir kas nutiktų, Silvestras nepraranda pusiausvyros. Randa išeitį iš bet kurios padėties. Aš tai jau žinojau. Esu labiau už jį linkusi stresuoti, reikšti emocijas, o jis sugeba išlikti ramus. Galėjau juo pasikliauti, galėjau jam guostis ir skųstis pavargusi.

SILVESTRAS: Papildome vienas kitą. Kartu galime būti visokie: reikšti emocijas ir apie viską kalbėtis. O nervintis neverta - nieko tuo nepakeisi, tik pakenksi sau. Agnė labai rūpestinga. Per dvejus metus, kuriuos ją pažįstu, nė karto nebuvo, kad manęs nesuprastų.

Ar bandėte skaičiuoti, kiek kilometrų nukeliavote?

SILVESTRAS: Bandėme, bet pasiklydome skaičiuose... Aplankėme 40 šalių. Keliavome 322 dienas.

Ar buvo šalis, kurioje norėjosi pasilikti?

 

SILVESTRAS: Gyventi galima visur, bet mums geriausia Lietuvoje. Išvažiavome patriotai - tokie ir grįžome.

O kur, išskyrus gimtinę, buvo ypač gera būti?

SILVESTRAS: Su Agne gera būti visur.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder