Kopimo į Everestą sezonas baigėsi rekordais

Kopimo į Everestą sezonas baigėsi rekordais

Triumfas ir tragedijos Evereste: daugiau kaip 400 žmonių šį pavasario sezoną įkopė į aukščiausią pasaulio kalną. Tai pirmadienį pranešė Nepalo turizmo ministerija.

Šių metų sezonas baigėsi šeštadienį. Kiekvienais metais šimtai žmonių mėgina per trumpą pavasarinį kopimo laikotarpį balandį ir gegužę įveikti kalną.

Šį kartą alpinistai pagerino kelis rekordus. 47-erių nepalietis šerpas Kami Rita 22-ąjį kartą įkopė į Everesto viršūnę ir tapo daugiausiai kartų tai padariusi žmogumi. JAV gyvenančiai nepalietei Lhakpa Sherpa kalnas pakluso devintą kartą. Ji yra daugiausiai kartų Everestą sėkmingai šturmavusi moteris. Vienas australas pagerino rekordą, per trumpiausią laiką įlipęs į aukščiausius visų septynių žemynų kalnus.

70 metų bekojis iš Kinijos tapo antruoju žmogumi, pasiekusiu kalno viršūnę su kojų protezais. Jis abiejų kojų neteko po to, kai 1975 metais kopdamas jas nušalo.

Šį sezoną mėgindami šturmuoti 8 848 metrų aukščio Everestą, žuvo keturi žmonės, tarp jų - du šerpai. Nuo pirmojo pakilimo 1953 metais kalną pasienyje tarp Nepalo ir Kinijos valdomo Tibeto įveikė daugiau kaip 5 000 žmonių. Beveik 300 alpinistų nuo tada žuvo.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder