Išrinktas "Kelionė su misija 2016" nugalėtojas

Išrinktas "Kelionė su misija 2016" nugalėtojas

VšĮ "Pasaulio pažinimo paramos ir premijų fondo" iniciatyva 2016 m. Gruodžio 1-ąją VIP salėje, burlaivyje "Meridianas", Danės upėje prie biržos tilto, Klaipėdoje įvyko pirmieji apdovanojimai, kuriais pagerbėme išskirtinai prasmingai keliaujančius žmones, tiesiančius ranką kitiems ar kilmingai siekiančius neregėtų aukštumų.

Pasak vieno iš nominuotųjų kandidato, p. Dainiaus Kinderio, kai aplankai 30 ir daugiau valstybių, išvykose tarsi savaime pradedi ieškoti prasmės, jas taip ir planuoji. Tačiau realiais žygdarbiais ir pasiekimais galintys pasigirti žmonės dažniausiai išsikelto tikslo link su Lietuvos trispalve rankoje žengia tyliai ir nematomai. Todėl vos tik gavę žinią, tikri keliautojai su džiaugsmu į apdovanojimus atvyko net iš Londono. Svečius pasveikino organizacijos vadovas Jordanas Golovinas, pridūrė kad bet kuris asmuo turintis geros patirties su fondu turi teisę teikti kandidatą, kuris teikiančiojo nuomone apdovanojimo bus vertas ateityje. Tinkamais bus pripažinti kandidatai, kurie keliavo ir šia kelione naudos kitiems sukūrė, tai ir yra raktas patekti į konkursą "Kelionę su misija".

Pirmuoju Linos Čiapaitės "Litao" kompanijos atstovės pranešimu dalyviai ir svečiai buvo susipažinti su kone sparčiausiai pasaulyje plintančios Kinijos žmonių respublikos kultūra. Sužinojome, kad lietuviai, mūsų didžiai nuostabai, vidumi esame daug panašesni į kinus, nei manome.

Po to sekė 2015 - ais metais pamario baidarininkų trijulės plačiai nuskambėjusio žygio "Vilties yriai" apžvalga, atvyko palaikyti juos ir kelionės įkvėpėjas brolis Benediktas iš Pranciškaus onkologijos centro. Susirinkusiems svečiams buvo pristatyti ir kiti kandidatai, o iš Londono į Klaipėdą šiais metais misiją įveikęs p. Egidijus Staškevičius demonstravo vasarą vilkėtą dviratininko uniformą, dalinosi kelionės įspūdžiais ir sunkumais. E. Staškevičius kilęs iš Kėdainių, o kelionės galutinį tikslą pasirinko uostamiestį, todėl savivaldybės atstovo už teisingai pasirinktą maršrutą buvo apdovanotas miestą simbolizuojančia vėtrunge, kuri su jos laimėtoju keliaus į Londoną.

Vakaro kulminacijoje svečiai klausėsi Klaipėdos senamiesčio Rotaract klubo prezidentės Ugnės Raudytės - pirmiesiems apdovanojimams komisija vertino kandidatus pagal Rotary visuomenėje surinktus balsus, kandidatų atvirumą ir bendradarbiavimą su projektu, numatomą laimėjimo panaudojimą, "Facebook" balsus.

Kiekvienas kriterijus buvo vertinamas balais ir taip nustatytas nugalėtojas. Rotaract atstovė perskaitė pagrindinio rėmėjo Turkish Airlines sveikinamąjį laišką, pranešė, kad kelionę gali laimėti ir kandidatas - visas su tikru pašaukimu įvykdęs, ekipažas, nebūtinai pavienis asmuo. Tiesa, dovanojamas iš Vilniaus oro uosto tik skrydis į abi puses – visais likusiais laimėtos kelionės rūpesčiais nugalėtojas(ai) turės pasirūpinti savarankiškai.

Komisijai buvo tikrai sunku prieiti vieningos nuomonės dėl nugalėtojų, padėjo iš anksto apsibrėžta detaliai nusistatyta tvarka, tai išgrynino nugalėtoją pagal surinktus taškus. Petys į petį pagal skirtingus kriterijus dėl pagrindinio apdovanojimo, svajonių kelionės su geriausia šešerius metus iš eilės aviakompanija Europoje, konkuravo beveik visi kandidatai, tačiau taškais į lyderius išsiveržę buvo "vilties yriai" bei garbaus amžiaus dviratininkas.

Taigi pirmųjų apdovanojimų "Kelionė su misija" laureatas buvo pripažintas ir pasveikintas p. Egidijus Staškevičius. Renginio nugalėtojas dar nežinojo, kurį planetos kampelį ar žemyną numato pasirinkti svajonių skrydžiui. Jo kalėdų stebuklų laikmečiu, tikrai laukia nelengva užduotis pamąstymui, pranešti Turkish Airlines iki Naujųjų metų dėl pasirinkimo: kuris pasaulio miestas bus jo svajonių skrydžio tikslas. Laimingajam keliautojui pasirinktinai gali būti laisvai pasiekiama laisvės statula Niujorke ar ko gero visi iš pasaulio stebuklų septyneto. Per Stambulo pagrindinį oro uostą su aviakompanija „Turkish Airlines“ pasiekiami net 292 planetos miestai 116 valstybių.

Naują įkvepiantį geriems darbams projektą ir jo dalyvius vakaro metu apdovanojo tikro adrenalino kalvė "Nesė sport" bei dienraštis "Vakarų ekspresas" Kita "Kelionė su misija" atranka numatoma 2018 metais.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder