Islandija. Kvadratinė šaknis iš 13 horizonto

Islandija. Kvadratinė šaknis iš 13 horizonto

KKKC Parodų rūmuose (Didžioji Vandens g. 2) vasario 14 d., ketvirtadienį, 19 val. pristatoma jungtinė Klaipėdos menininkų paroda "Islandija. Kvadratinė šaknis iš 13 horizonto".

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras jau antrą kartą įsilieja į vieną šviesiausių Vakarų Lietuvos tamsiojo meto renginių - Klaipėdos šviesų festivalį, ir šiais metais įneša į jo programą Islandijos šviesą.

Klaipėdiečių kūrėjų komanda praėjusių metų rugsėjį praleido Islandijoje pagal tarptautinės meno rezidentūros programą. Menininkai ledo ir ugnikalnių žemėje praleido mėnesį akistatoje su savimi, laukine gamta, laiku, šviesa ir tamsa. Apvažiavę beveik visą salą ir įveikę 4 900 kilometrų, jie tyrinėjo Islandijos peizažą, siekdami konceptualiomis meninėmis priemonėmis holistiškai perteikti darnaus žmogaus ir visuomenės gyvenimo bei jo pilnatvės idėją.

Rezidentūros metu komanda siekė išlaisvinti kūrybinę energiją kiekvienam parankiausiais raiškos būdais. Tapytoja Irma Leščinskaitė kūrė objektus ir instaliacijas, kuriuose dominuoja minimalistinė kompozicija ir egzistencialistinė filosofinė kryptis.

Šviesos instaliacijų kūrėjas Marius Ščerbinskas Islandijos peizaže šiuolaikiškai interpretavo lietuvių etnokultūros objektą "Dangaus sodą", kūrybinį procesą fiksavęs Mikas Zabulionis iš šios medžiagos sukūrė dokumentinį filmą.

Eglė Ščerbinskaitė laukinę gamtą pasitelkė fotosesijai, atšiaurios šalies kraštovaizdžiuose savo vietą atrado ir menininkės Žanetos Jasaitytės instaliacija "Atskridęs paukštis".

Kolektyvinio kūrybinio projekto "Kvadratinė šaknis iš 13 horizonto" parodą Klaipėdos šviesų festivalio metu, vasario 14 ir 15 d., bus galima apžiūrėti nemokamai. Paroda veiks iki 2019 m. kovo 10 d.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder