Išaugo susidomėjimas paskutinės minutės pasiūlymais

Išaugo susidomėjimas paskutinės minutės pasiūlymais

Lietuvos turizmo rūmų asociacija sako pastebinti ženkliai išaugusį keliautojų susidomėjimą paskutinės minutės pasiūlymais.

„Jeigu seniau pastebėdavome, kad žmonės keliones įsigydavo prieš metus, tai dabar pastebimas elgsenos pokytis ir orientuojamasi labiau į paskutinės minutės keliones, bet atsižvelgiant labiau ne į kainos, bet į išvykimo aspektą“, – Eltai sakė asociacijos vykdomoji direktorė Milda Plepytė-Rainienė.

„Yra vos ne savaitės pradžioje nusiperkama kelionė ir po poros dienų klientas jau kyla lėktuvu pasirinkta kryptimi. (...) Elgsenos pokytis tikrai yra ženklus“, – pridūrė ji.

Ji sakė, jog nėra pastebima klientų prašymų pakeisti ar grąžinti pinigus už keliones, kurios buvo įsigytos pastaruoju metu.

M. Plepytė-Rainienė akcentavo, jog tada, kai kelionių agentūra pastebi, kad šalyje sergamumo rodiklis yra aukštesnis ir sergamumo koronaviruso infekcija beveik siekia 25 atvejus 100 tūkst. gyventojų, į tokią kelionės nebėra vykdomos.

Ji taip pat nurodė, kad turizmo sektorius nuolat stebi ministerijų rekomendacijas, trečiųjų valstybių, į kurias galima vykti, sąrašus, Europos Sąjungos valstybių narių sergamumo rodiklius.

Sveikatos apsaugos ministerija kiekvieną savaitę skelbia labiausiai paveiktų valstybių sąrašą, atsižvelgdama į epidemiologinius rodiklius užsienio šalyse. Grįžus iš šių šalių, privaloma 14 dienų izoliacija.

Nuo pirmadienio įsigaliojusiame sąraše atsidūrė ir Lietuvos turistų mėgiama Kroatija.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder