Beprotiškas lietuvių planas - motociklais važiuoja į Indiją

Beprotiškas lietuvių planas - motociklais važiuoja į Indiją

Beveik 15 tūkst. kilometrų - būtent tiek lietuviai Aurimas Mockus ir Rimas Bružas pavojingos kelionės į Indiją metu planuoja nukakti vien motociklais.

"Jaudinamės ir bijome dėl jų. Bet jie keliauninkai - toks gyvenimo būdas", - pripažino trečiadienį Klaipėdoje kalbinti A. Mockaus uošviai Laima ir Vytautas Daubarai, kartu su kitais klaipėdiečiais džiaugsmingai sutikę keliautojus.

Spalio 17 d. uostamiestyje prie Antano Poškos paminklo pasirodę keliautojai sulaukė ir Klaipėdos miesto mero Vytauto Grubliausko dėmesio. Vyrus pasitiko gausi minia klaipėdiečių, tarp kurių buvo ir daugybė baikerių.

"Esu nuvažiavęs 150 tūkst. kilometrų po visą pasaulį. Nuostabu, kad yra žmonių, kurie ryžtasi tokioms kelionėms. Jie verti pagarbos. Nedaug baikerių važiuoja toli. Reikia turėti fizinės ištvermės", - sakė "Vakarų ekspreso" kalbintas motociklininkas Pranas.

Klaipėdiečio verslininko A. Mockaus dėka prieš metus Klaipėdoje atidengtas pirmojo Lietuvos baikerių klubo ir keliautojo Antano Poškos paminklas. 1931 metais jis kartu su bendražygiu Matu Šalčiumi motociklu pasiekė Indiją.

Šią kelionę pakartoti pasiryžę lietuviai jai ruoštis pradėjo prieš šešerius metus. "Kai užgimė mintis pastatyti Antanui Poškai paminklą, pradėjome planuoti ir šią kelionę. Reikėjo užmegzti daug kontaktų. Šiuo metu kiekvienoje šalyje turime vietinių, kurie mums padės. Tai daryti pažadėjo ir konsulatas",- sakė A. Mockus.

Jis tikino, kad didesnių iššūkių gali kilti pasiekus Egiptą ir tęsiant kelionę Artimuosiuose Rytuose. Dalyje šalių, pro kurias vyrai važiuos, vyksta kariniai konfliktai. Tačiau keliautojų tai nebaugina.

"Visiškai nebijome. Pavyzdžiui, Ukrainoje, visoje teritorijoje, karas juk nevyksta. Panaši situacija ir Sirijoje. Beje, gavome žinių, kad atsidarė Izraelio ir Sirijos siena. Tad tikimės, kad galbūt net pavyks pakartoti autentišką maršrutą ",- kalbėjo A.Mockus.

Vyras tikino esantis seniai pažįstamas su savo kelionės draugu, tad nebijo net laukiančių iššūkių. "Turime abu tą patį tikslą. Jo kartu ir sieksime", - sakė jis.

Motociklininkas tikino, kad ruošiantis kelionei sunkumų dėl vizų nekilo. Tiesa, teko analizuoti daugybę informacijos. Tačiau jiems padėjo kiti lietuviai keliautojai, lankęsi įvairiose pasaulio vietose. Kelionės metu vyrai ruošiasi aplankyti lietuvių bendruomenes, o Indijoje palikti ir ypatingą Lietuvos pėdsaką.

"Lietuvių bendruomenės klausia, kada pas juos apsilankysime. Negalime pasakyti, kad tikrai visus pavyks aplankyti, nes tuomet neužtektų ir dviejų mėnesių. Žinome, kad tikrai sustosime Lenkijoje, Vokietijoje, Serbijoje, Bulgarijoje. Beje, gavome ąžuolų giles, kurias nuvešime į Bengaliją, pasodinsime, galbūt užaugs ąžuolai", - apie kelionę pasakojo A. Mockus.

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį vyrai tikino greičiausiai miegosiantys Kaliningrade, tačiau nežinia, kaip pasiseks, mat pasienyje esti keblumų, susidariusios eilės.

Keliautojai tikina į Lietuvą iš Indijos grįšiantys lėktuvu. Apie du mėnesius truksiančios kelionės metu lietuviai pažadėjo nuolat pranešti naujienas socialiniuose tinkluose.

MINIA. Aurimą Mockų ir Rimą Bružą išlydėjo klaipėdiečių minia. Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder