7 neįprasti būdai nukeliauti iš vienos šalies į kitą

7 neįprasti būdai nukeliauti iš vienos šalies į kitą

Sėsti į automobilį ar lėktuvą ir nuvykti iš taško A į tašką B - šioje užduotyje nėra nieko gudraus ir įkvepiančio. O juk norisi, kad kelionė būtų nepamirštama...

Ispanija - Portugalija

www.limitezero.com nuotr.

Ispanijos Sanlukar de Gvadianą (isp. Sanlucar de Guadiana) ir Portugalijos Alkotiną skiria tik graži upė Gvadiana. Per ją galima persikelti keltu iš vienos šalies į kitą. Tačiau yra ir ekstremalesnis kelionės būdas - sieną kirsti leidžiantis 720 metrų lynu. Kaina - tik 15 eurų (apie 52 Lt). Kadangi šalyse laikas skiriasi viena valanda, lėkdami 70-80 km per val., iš Ispanijos į Portugaliją peteksite vos per vieną minutę. Atgal galėsite grįžti keltu.

Londonas - Paryžius

"Scanpix" nuotr.

Jei dar nebandėte iš Londono į Paryžių vykti traukiniu, pamąstykite apie tai. Traukinys lekia po Lamanšu 51 km tuneliu, jungiančiu kontinentinę Europą su Britanijos sala. Tunelyje praleisite vos 35 min., o likusį laiką galėsite žvalgytis pro langą. Kam įdomu, bilieto kaina prasideda nuo 65 eurų (apie 224 Lt).

Vokietija - Prancūzija

Nuo 1997 metų iš Vokietijos miesto Saarbriukeno į prancūzų Sargeminą turistai ir vietiniai gyventojai dažnai vyksta tramvajumi. Mieste jis juda lėtai, tačiau specialūs jo vagonai gali įsibėgėti iki 100 km per val. Tramvajaus linija driekiasi 33 km, kasdien ja naudojasi apie 40 tūkst. žmonių. Bilieto kaina - 7,80 euro (apie 27 Lt) suaugusiajam ir perpus pigiau vaikui.

Šveicarija - Prancūzija

Iš Šveicarijos Bazelio į Prancūzijos Leimeną galima nuvykti tramvajumi Nr. 10. Bazelio tramvajus gali pasigirti turtinga istorija. 1900 m. buvo trys linijos: dvi vedė Prancūzijon, viena - Vokietijon. Tačiau taip jau susiklostė, kad nuo 2007 m. liko vos vienas


tarptautinis maršrutas - iki Leimeno miesto.

Juodkalnija - Italija

Į Italijos Barį iš Juodkalnijos Baro paprasčiausia nukakti keltu. Bilieto kaina priklauso nuo vietos kategorijos. Pigiausias - 50 eurų (apie 172 Lt). Tiesa, plaukti teks 10 valandų, tačiau laikas, praleistas Adrijos jūroje, neprailgs.

Viena - Slovakija

Iš Vienos Dunojaus upe katamaranu galima nuplaukti į Bratislavą. Plaukdami 60 km per val.,vietoje atsidursite po 75 min. Kelionės metu Dunojaus krantai priblokš savo grožiu. Tiesa, katamaranu plaukti brangiau nei važiuoti autobusu, tačiau malonumo nesulyginsi, be to, laivu išvykstama iš paties miesto centro.

Austrija - Šveicarija

Dar vienas nelabai įprastas būdas kirsti sieną tarp valstybių yra šliuožiant slidėmis. Kurorte Silvretta Arena trasos driekiasi nuo Austrijos kaimelio Išgl iki Šveicarijos miesto Samnauno, ir slidininkai gali pakilti vienoje šalyje, o nusileisti kitoje. Tiesa, siena čia niekaip nėra pažymėta. Kad atsidūrėte kitoje valstybėje, jums praneš tik telefono operatorius trumpąja žinute. Beje, Samnaunas įeina į laisvosios prekybos zoną, taigi grįžti į Austriją verta su Šveicarijos suvenyrais.

Parengė Inga RUGINIENĖ

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder