20 draugiškiausių pasaulio miestų

20 draugiškiausių pasaulio miestų

Vienas iš daugelio kelionių į užsienio miestus džiaugsmų – sutikti naujų žmonių bei pabendrauti su vietiniais. Tiesa, vieni miestai tam tinka geriau nei kiti. "Hostelworld" nusprendė išsiaiškinti, kurie pasaulio miestai yra draugiškiausi, apklausdami 12 tūkst. žmonių iš 39-ių miestų 28-iose šalyse, rašo britų naujienų portalas independent.co.uk.

Draugiškiausių miestų sąrašas buvo sudarytas atsižvelgiant į kiekvieno miesto surinktus taškus trijose skirtingose kategorijose:

Socialinis aktyvumas: kaip dažnai miesto gyventojai susitinka su draugais, išeina su draugais papietauti ar išgerti, bei naudojasi socialinės žiniasklaidos platformomis.

Požiūris į bendravimą: bendravimui akis į akį suteikiama reikšmė, svečių priėmimas namuose bei savanaudiškų ir bendruomeninių vertybių palyginimas.

Socialinė aplinka: kaip dažnai gyventojai švenčia bei kokie atviri, tolerantiški ir pasitikintys jie yra.

Štai miestai, kurie pateko į šį geriausiųjų dvidešimtuką.

20. Kvala Lumpūras, Malaizija

Susitikimas su draugais papietauti ar išgerti yra populiari socialinė veikla Kvala Lumpūre. Šis miestas yra ketvirtas sąraše pagal tai, kaip dažnai jo gyventojai pietauja ne namie. Jį lenkia tokie miestai kaip Niujorkas, Čikaga ir Bostonas.

19. Berlynas, Vokietija

Berlyno gyventojai įdeda daug pasitikėjimo vienas į kitą. Šis mietas užėmė antrą vietą pasitikėjimo draugų rekomendacijomis kategorijoje.

18. Milanas, Italija

Milanas pirmauja gyventojų atvirumo sąraše. Tai reiškia, jog šio miesto žmonės yra plačių pažiūrų – ypač keliaujant.

Daugelis gyventojų mano, jog įsitraukimas į autentišką vietos kultūrą, kartu su dalyvavimu vakarėliuose, yra svarbiausia veikla keliaujant.

17. Vankuveris, Kanada

Vankuveris pateko į socialinio aktyvumo dešimtuką, o tai reiškia, kad jo gyventojai mėgsta bendrauti, pietauti mieste ir susitikti išgerti su draugais bei naudotis socialiniais tinklais.

16. Helsinkis, Suomija

Helsinkis antras pagal tai, kokią svarbą bendravimui su draugais akis į akį priskiria jo gyventojai. Šis bendravimo būdas jiems svarbiau už tokius užsiėmimus kaip sportavimas, televizoriaus žiūrėjimas ir apsipirkinėjimas.

15. Varšuva, Lenkija

Varšuva trečia sąraše pagal tai, kaip jos gyventojai mėgsta priiminėti svečius savo namuose. Daugeliui miesto gyventojų tokia veikla patinka labiau nei žiūrėti televizorių ar žaisti kompiuterinius žaidimus.

14. Baltimorė, Merilandas, JAV

Baltimorė pateko į miestų penketuką, sudarytą pagal tai, kiek vidutiniškai dienų per metus gyventojai naudojasi socialinės žiniasklaidos priemonėmis.

13. Paryžius, Prancūzija

Paryžiečiai mėgsta su žmonėmis bendrauti tiesiogiai. Šis miestas trečias, po tokių Skandinavijos miestų kaip Kopenhaga ir Helsinkis, pagal bendravimo akis į akį svarbą jo gyventojams.

12. Sidnėjus, Australija

Sidnėjus yra tarp dešimties geriausių bendravimo ir savanaudiškų vertybių palyginimo kategorijoje. Tai reiškia, jog šio miesto gyventojai labiau vertina naujas patirtis bei buvimą bendruomeninio gyvenimo dalimi nei materialinių gėrybių bei savų tikslų siekimą.

11. Torontas, Kanada

Torontas pateko į geriausiųjų penketuką pasitikėjimo draugų patarimais kategorijoje.

10. Dublinas, Airija

Dublinas ketvirtas sąraše pagal tai, kokią vertę bendravimui teikia jo gyventojai. Jį lenkia trys Skandinavijos miestai – Geteborgas, Kopenhaga ir Stokholmas.

9. Hamburgas, Vokietija

Hamburgas užėmė trečią vietą socialinės aplinkos kategorijoje. Šio miesto gyventojai linksmi, atviri, tolerantiški ir pasitikintys.

8. Roma, Italija

Roma, kaip ir Milanas, gerai įvertinta gyventojų atvirumo sąraše. Tai reiškia, jog vietiniams svarbu įsilieti į autentišką lankomo miesto kultūrą bei pajusti naktinį tos vietos gyvenimą.

7. Madridas, Ispanija

Madrido gyventojai mėgsta lankytis vakarėliuose. Šis miestas pirmas pagal polinkį linksmintis ir daugelis gyventojų sutinka, jog jie pasinaudotų kiekviena proga atšvęsti.

6. Kopenhaga, Danija

Kopenhaga antra po Geteborgo Švedijoje pagal tai, kaip miesto gyventojai vertina bendravimą. Žmonės, gyvenantys Kopenhagoje, mėgsta linksminti draugus namuose (miestas užėmė pirmą vietą šioje kategorijoje).

Šis miestas antras pagal žmonių tolerantiškumą, o tai reiškia, jog jie priima įvairias seksualines orientacijas.

5. Niujorkas, JAV

Nors Niujorkas įvardintas kaip penktas draugiškiausias miestas pasaulyje, jis labiausiai sužibėjo socialinio aktyvumo kategorijoje. Čia gyvenantys žmonės per metus išeina papietauti ar išgerti su draugais dažniau nei bet kuriame kitame tyrime dalyvavusiame mieste.

4. Bostonas, Masačiusetsas, JAV

Bostonas trečias po Čikagos ir Niujorko pagal gyventojų socialinį aktyvumą. Jis buvo trečias tiek pagal tai, kaip dažnai gyventojai bendrauja su draugais, tiek ir pagal susitikimų su draugais papietauti ar išgerti skaičių metuose.

3. Čikaga, Ilinojus, JAV

Čikaga sutriuškino Bostoną bei Niujorką iškovodama trečio draugiškiausio miesto pasaulyje titulą. Šis miestas buvo antras socialinio aktyvumo kategorijoje, o tai reiškia, jog čikagiečiai dažnai bendrauja su draugais išeidami su jais pavalgyti, išgerti ar susisiekdami socialiniuose tinkluose.

2. Stokholmas, Švedija

Stokholmas buvo antras socialinės aplinkos kategorijoje. Šio miesto gyventojai mėgsta vakarėlius, kelionėse jie yra draugiški, pasitiki savo draugais bei yra tolerantiški socialinėse situacijose. Šis miestas buvo pirmas tolerancijos kategorijoje.

1. Geteborgas, Švedija

Dar vienas Švedijos miestas užėmė pirmaujančią reitingo vietą.

Geteborgas buvo pirmas socialinių vertybių bei socialinės aplinkos kategorijose. Tai reiškia, jog šio miesto gyventojai vertina bendravimą akis į akį, mėgsta linksmintis, pasitiki savo draugais, kelionėse yra draugiški, o socialinėse situacijose yra atviri ir tolerantiški.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder