Žurnalas "Forbes" - apie milijardierių pomėgius

Žurnalas "Forbes" - apie milijardierių pomėgius

Milijardieriai mėgaujasi ne tik brangiomis jachtomis, antikvariniais daiktais ar superbrangiais automobiliais - kartais jų hobiai prilygsta tikroms keistybėms, tvirtina žurnalas "Forbes".

Pavyzdžiui, žinomas Rokfelerių klano atstovas Deividas Rokfeleris (David Rockefeller) kolekcionuoja vabzdžius. Vykdamas į kelionę, jis visada kišenėje laiko dėžutę tuo atveju, jei aptiktų neįprastą vabzdį. Jo kolekcija garsėja ir unikaliuoju vabalu skarabėjumi, sudievintu Egipto faraonu. Deivido atrastam kietasparniui netgi priskirtas Rokfelerių vardas - Diplotaxis rockefelleri.

Aistrą rinkti vabzdžius D. Rokfeleris pajuto būdamas septynerių metų ir netgi dabar, eidamas jau šimtąją dešimtį, ji jo nepalieka. Ir skarabėjus-rokfeleris, ir visa kolekcija testamentu užrašyta Harvardo universiteto zoologijos muziejui.

Neįprastą hobį turi ir bankininkas Klemis Daiksonas Spengleris (Clemmie Dixon Spangler), kuriam priklauso nemažas "Bank of America" akcijų paketas. Jis mėgsta laisvalaikiu taisyti laikrodžius. Milijardierius tvirtina, jog mieliau renkasi senovinių mechaninių laikrodžių draugiją nei žmonių, kurie pernelyg nepastovūs ir neprognozuojami.

Jo pramoga kilo prieš 45-erius metus, kai sustojo senovinis 17-ojo amžiaus laikrodis, kurį jam padovanojo motina, ir finansininkas nutarė pats įminti laikrodinio mechanizmo paslaptis. Vėliau, kai namie nebeliko jokių sugedusių laikrodžių, milijardierius, savo sielos džiaugsmui, atidarė senovinių laikrodžių remonto dirbtuvę.

Jo draugas iš milijardierių rato Gordonas Getis (Gordon Getty) metė naftos verslą ir visą savo laiką bei jėgas sutelkė į operų kūrimą. Garsiausią savo kūrinį jis pavadino Šekspyro veikėjo "Falstafo" vardu. Kaip rašo žurnalas, milijardierius jau pastatė savo operą su Rusijos nacionaliniu orkestru.

Aistra muzikai pastūmėjo dar vieną magnatą, futbolo klubo savininką Džeimsą Airsį (James Irsay) kolekcionuoti muzikos instrumentus. Jo kolekcijoje - gitaros, kuriomis grojo Džordžas Harisonas (George Harrison) ir Džeris Garsija (Jerry Garcia). Magnatas nešykštėjo pinigų kolekcinėms gitaroms, tvirtindamas, kad jos yra neįkainojamos.

JAV milijardieriai renka pašto ženklus, biblijas, plakatus, monetas, o kai kas mėgsta vairuoti sunkvežimius, pavyzdžiui, Geris Meignesas (Gary Magness), dar turintis ir senovinių automobilių kolekciją, rašo žurnalas "Forbes".

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder