Žinomi žmonės nusivylė „Eurovizijos“ rezultatais: Europa neturi skonio

Žinomi žmonės nusivylė „Eurovizijos“ rezultatais: Europa neturi skonio

Ketvirtadienio vakarą Tel Avive įvyko antrasis dainų konkurso „Eurovizija“ pusfinalis. Jame susirungė 18 dalyvių, tarp jų buvo ir lietuvis Jurijus Veklenko. Deja, su liūtais bėgusiam Jurijui nepavyko užkariauti Europos širdžių – į konkurso finalą jis nepateko.

Nors lietuviams antrasis pusfinalis baigėsi anksčiau, nei tikėtasi, aistros dėl didžiausios Europos muzikinės fiestos nenurimo. Savo nuomonę apie J. Veklenko pasirodymą suskubo išsakyti žinomi žmonės – kol vieni liejo apmaudą dėl nesėkmės, kiti nepagailėjo ir kritikos.

„Europa neturi skonio, ir tai – oficialu!“ – iškart po rezultatų paskelbimo rėžė viešųjų ryšių specialistas Saugirdas Vaitulionis.

Jam antrino modelis Simona Starkutė. „Nu, jei jau daina nepatiko, tai bent už vyro grožį galėjo prabalsuoti“, – šmaikštavo ji.

Visgi režisierius Romas Zabarauskas pastebėjo, kad J. Veklenko pasirodyme ne viskas buvo tobula – koją mūsų atstovui galėjo pakišti neišbaigtas ir pernelyg neišsiskiriantis pasirodymas.

„Jurijaus dainavimas taip pat buvo tobulas, tik kiek gaila, kad kiti pasirodymo elementai buvo mažiau apgalvoti. Paprastumas yra puiki strategija, bet paprastumą pasiekti yra be galo sudėtinga ir reikalauja kruopštaus skirtingų profesionalų darbo“, – rašė R. Zabarauskas.


Lietuvio pasirodymui kritikos negailėjo ir dainininkas Radži. Pasak jo, Jurijui šiame konkurse nepavyko išsiskirti iš kitų, tad jo daina nublanko.

„Ką daryti... Gaila... Sudainavo gerai, bet atrodėme skurdžiai visame „Eurovizijos“ kontekste. Galime padėkoti savo valstybei“, – rėžė jis.

Savo nuomonę apie antrąjį pusfinalį išreiškė ir Arvydas Vilčinskas: „Kiti tiesiog buvo geresni ir įdomesni. Gal kitais metais? O šiais, būkime atviri, kiek vilką bešertum, vis tiek dramblys didesnis“, – sakė jis.

Vis dėlto buvo ir tikinančių, kad priežastis, kodėl Lietuva šįsyk nepateko į finalą, buvo ta, kad į „Euroviziją“ pabijojome siųsti drąsesnį variantą. Agentūros „M.P.3“ vadovas Vaidas Stackevičius svarsto, kad Lietuva būtų geriau pasirodžiusi, jei „Eurovizijoje“ būtų skambėjusi grupės „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ daina „Mažulė“, kuri šių metų nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje užėmė trečiąją vietą.

„Dabar bandau įsivaizduoti „Mažulę“ šiame pusfinalyje... Jei renkame dainas, dėl kurių „gėda nebus“, tai toks ir rezultatas – tarp patekimo / nepatekimo į finalą ir vidurio / apačios jame (geriausiu atveju). Gal daugiau drąsos kitą kartą, ką?“ – ragino V. Stackevičius.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder