Žinomi žmonės atsipalaidavo neeiliniame piknike pajūryje po atviru dangumi

Žinomi žmonės atsipalaidavo neeiliniame piknike pajūryje po atviru dangumi

Vykstant TV3 televizijos kulinarinių kelionių po Lietuvą laidos „Maisto kelias“ filmavimams, žinomi pramogų pasaulio atstovai nepraleido galimybės dalyvauti išskirtinėje projekto komandos suorganizuotoje skonių fiestoje.

Naujame atostogų laisve kvepiančiame namų komplekse Palangoje, Kunigiškėse, „Mano jūra“ naujakuriai mėgavosi net trimis skirtingais patiekalais, laidos vedėjų ruoštais čia pat, filmavimo aikštelėje.

Šį šeštadienį TV3 televizijos žiūrovus iš lovų vertė ir kartu keliauti kvietė kulinarinių ekspedicijų po Lietuvą laida „Maisto kelias“. Vedėjų trijulė – Ilona Juciūtė-Čibirkienė, Gidonas Šapiro-Bilas ir Dilanas Dampella Gamage'as – jau leidosi į septintąją šios vasaros kelionę, kurioje laukė išskirtinis ir specialus vasaros maršrutas – kelionė į vasaros sostinę Palangą ir jos kulinarines vieteles.

Viena tokių – Kunigiškėse, vos keli kilometrai nuo miesto centro, įkurtas naujas atostogų namų kompleksas. Kulinarinių kelionių ekspertai negalėjo praleisti šios vietelės, mat čia kulinarijos mėgėjų laukia neeilinės erdvės maisto gamybai – čia galima rasti nuo picų pečiaus iki įvairiausio tipo kepsninių.

Atvykus į kompleksą, laidos vedėjus pasitiko projekto pardavimų vadovas Edvardas Milukas, pakvietęs trijulę pasivaikščioti ir susipažinti su šiuo kvartalu bei jo privalumais.

„Čia, kur girdisi jūros ošimas, įsikūrė jau daugiau nei 50 šeimų. Visa bendruomenė gali naudotis visomis čia esančiomis erdvėmis. Tai daugiau nei tik keturios namo sienos, tai emocija, kurią jaučia mūsų gyventojai. Sukūrėme tokią aplinką, kuria išties didžiuojamės“, – pasakojo Edvardas.

Siekdami įsilieti į bendruomenę, Ilona, Bilas ir Dilanas naujakuriams surengė neeilinį pikniką, kurio nepraleido ir žinomi pramogų pasaulio atstovai. Renginyje buvo galima išvysti atlikėją Eleną Puidokaitę-Atlantą su vyru, atostogų būstą turinčią grupės „69 danguje“ narę Ingridą Martinkėnaitę su šeima, sunkiaatletį Ramūną Vyšniauską su vaikais, „Maisto kelio“ ir kitų laidų prodiuserę Vaidą Skaisgirę, verslininkę, „The Meat Point“ įkūrėją Sandrą Svirčinskaitę bei daugelį kitų.

Grilio zonoje „Maisto kelio“ vedėjų trijulė susirinkusius pikniko dalyvius palepino net trimis gardžiais čia pat ruoštais patiekalais: Dilanas kartu su Edvardu kepė gardžias picas malkinėje krosnyje, Bilas ėmėsi plovo gamybos, o Ilona nustebino saldžiomis bandelėmis su avietėmis, pagardintomis vaniliniu padažu.

Kai antrajame ekspedicijų po Lietuvą sezone keliautojai lankėsi to paties statytojo kurtuose „Malūnų vilų“ apartamentuose, šis projektas buvo dar tik brėžiniuose. Na, o per metus čia išdygo užsienio kurortus primenantys butai ir kotedžai. Vidiniame kvartalo kieme įsikūrusi jauki poilsio erdvė su išpuoselėta aplinka, tvenkiniu, šildomu lauko baseinu bei pramogomis subūrė visus čia įsikūrusius poilsiautojus, o linksmybės tęsėsi iki sutemų.

Sulaukė didžiulio susidomėjimo, šiandien čia jau beveik nebeturime laisvų būstų, tačiau vis girdime, kaip žmonės norėtų atostogų namų tokio tipo projekte, todėl turime rimtų ketinimų vėl kibti į statybos darbus ir statyti kvartalą „Mano jūra 2“, – ateities planais dalijosi Edvardas.

Vasaros sostinės Palangos gastronominis žemėlapis

Kadangi pandemija apribojo keliones į užsienį, laidos „Maisto kelias“ kūrėjai sumanė sukurti atskirą laidą apie Lietuvos vasaros sostinę Palangą. Šią smagią ekspediciją Ilona, Bilas ir Dilanas pradėjo nuo puodelio gardžios kavos vasaros rezidencijoje „Belmontas“ ir išskubės į kelią.

„Maisto kelio“ bičiuliai pažintį su Palangos kurortu pradėjo romantika dvelkiančioje Meilės alėjoje ir čia veikiančioje „Meilės terasoje“, kur slypi gausybė skonių ir tikra vasaros dvasia. Komandą pasitikusi terasos šeimininkė Žaneta pakvietė Iloną, Bilą ir Dilaną paragauti skirtingų terasoje esančių restoranų šefų ruoštų patiekalų: sultingų mėsainių, šonkaulių, Tom Yum sriubos, sušių, uzbekiško plovo ir įmantrių desertų – burbulinių vaflių ir burbulinės arbatos.

„Taip jau būna, kai susitinka verslo žmonės ir nuostabias idėjas paverčia realybe. Taip atsitiko iš šiai terasai, kuri sėkmingai skaičiuoja jau trečiuosius savo metus. Čia nuolat vyksta muzikiniai vakarai, pramogos, stengiamės, kad kiekvienas rastų ir savo mėgstamą skonį, ir savo aplinką“, – pasakojo „Meilės terasos“ įkūrėja Žaneta Pujauskienė.

Pasivaikščioję romantiškąja alėja, aplankę legendinį Palangos tiltą ir perėję šurmuliuojančia J. Basanavičiaus gatve, Ilona, Bilas ir Dilanas užsuko į pačioje miesto širdyje, Ronžės upelio pašonėje, įkurtą „Basanavičiaus kiemelį“. Jo šeimininkė Aistė „Maisto kelio“ vedėjus nustebino ne tik gardžiais olandiškais blyneliais, grilio patiekalais ir meksikietiškomis kesadilijomis, bet ir išskirtine šio kiemelio atmosfera.

„Būnant čia esi Palangoje, tačiau jautiesi lyg būtum Nidoje. Kai kas sako, kad jiems mūsų vieta primena Tailandą, kiti atranda ir Marakešo nuotaiką. Būtent ta gera aura jaučiama ir mums, ir visiems kitiems“, – džiaugėsi Aistė.

Pasigardžiavę delikatesais, dar neragautų skonių Ilona, Bilas ir Dilanas ėmėsi ieškoti Palangoje veikiančiame restorane „Sushi Masters“. Pasaulinės patirties sukaupęs virtuvės šefas Vaidas vedėjus nustebino moderniai pateiktais japoniškos virtuvės perliukais: krevečių salotomis, lašišos sašimiu, hamachi ceviche, tuno tataki bei nigirio ir makio sušiais.

„Sukuriant bet kokį patiekalą, svarbu turėti gerą pamatą. Taip mane mokė mano mentorius, šefas iš Norvegijos, gavęs „Michelin“ žvaigždę. Visą sukauptą pasaulinę patirtį norėjome parvežti čia, į Lietuvą, ir atkreipti daugiau dėmesio į kokybę“, – pasakojovirtuvės šefas Vaidas Užgerys.

Ši vieta žavi ne tik savo skoniais, bet ir bendruomeniškumu, mat japoniško maisto restoranas itin glaudžiai draugauja su šalia esančia „Genys Garden Terasa“, kurioje Ilona, Bilas ir Dilanas noriai pasivaišino „Sinners Burgers“ šefo Lauryno ruoštais šonkauliukais bei susipažino su lietuvišku „kraftiniu“ alumi „Genys“.

„Lietuviai ieško įdomių skonių, ieško naujienų, tad ir „kraftinis“ alus netruko išpopuliarėti. Man atrodo, jog viskas šioje kultūroje tiktai auga ir gerėja, mes matome tą beprotišką susidomėjimą ir kartu augame su ta kultūra“, – tikino „Genys Brewing Co“ įkūrėjas Laurynas Lisauskas.

Praplėtusi savo žinias, trijulė aplankė ir kitą Palangos gastronominio žemėlapio tašką – naują restoraną „Cosiness“. Nors ši vieta veikia vos kelis mėnesius, netruko pelnyti turistų simpatijų. Iloną, Bilą ir Dilaną pasitiks ne tik šeimininkas Lukas, bet ir gausus užkandžiais nuklotas stalas, o vėliau lauks ir tikrieji vasaros skoniai pagal kiekvieno poreikius: nuo gurmaniškų makaronų su krevetėmis iki sultingo mėsainio bei garsiųjų šonkauliukų.

„Restorano pavadinimas jau duoda toną, kad tai yra jauki vieta. Vieną vakarą vakarojome kartu su kolega, kalbėjome, ko trūktų Lietuvai, mat daug keliaujame. Taip kilo idėja atidaryti tašką, kuriame žmonės galėtų atitrūkti nuo centrinės miesto dalies, ramiai ateiti su šeimomis ar draugais ir jaukiai praleisti vakarą“, – pasakojo Lukas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder