Vilniuje laukiama visų Kalėdų Senelių viršininko

Vilniuje laukiama visų Kalėdų Senelių viršininko

Į Vilnių iš Šiaurės rengiasi Kalėdų Senelis - Joulupukkis. Laplandijoje gyvenantis pats tikriausias ir garsiausias Kalėdų Senelis, pasaulyje dar vadinamas Santa Klausu, Suomijos oro linijų lėktuvu atskris penktadienį.

Garbųjį svečią pasitiks gerų naujienų laukiantys vaikai, Suomijos ambasadorė Lietuvoje Marja Liisa Kiljunen ir Lietuvos Kalėdų Senelis - Kalėda.

Itin svarbaus diplomatinio susitikimo metu Joulupukkis ir Kalėda dalinsis savo patirtimi, įspūdžiais. Po to Joulupukkis ir Kalėda išvyks lankyti vaikų.

Dviejų dienų oficialaus Joulupukkio vizito Lietuvoje programa prasidės Anupriškėse, Trakų rajone. Kalėdų Senelį čia pasitiks oficialūs Lietuvos asmenys, tarp jų ir lietuviškasis Kalėda, Suomijos nepaprastoji ir įgaliotoji ambasadorė Lietuvoje.

"Labai džiaugiuosi, kad Kalėdų Senelis savo darbotvarkėje rado laiko aplankyti Lietuvos vaikus. Kaip ir kasmet, jis pasidalins šventine nuotaika, iš Suomijos į Lietuvą atgabens švenčių jaudulį ir gražias laukimo akimirkas. Nuoširdžiai linkiu, kad visos Lietuvos vaikų svajonės ir norai išsipildytų, o mūsų pasaulis bent per Kalėdas būtų šviesesnis ir šiltesnis", - sakė Suomijos ambasadorė M. L. Kiljunen.

Joulupukkis gyvena šiaurės pašvaistėmis garsėjančiame Suomijos mieste Rovaniemyje - Laplandijos sostinėje. Į šį miestą prie Šiaurės poliarinio rato jis persikėlė apie 1950 metus iš savo slaptos buveinės viename kalne Laplandijos rytuose, kur pirmą kartą buvo pastebėtas 1920 metais.

Rovaniemyje yra įsikūręs Kalėdų Senelio biuras ir paštas, kurį pasiekia visų pasaulio vaikų laiškai su sveikinimais ir įvairiais prašymais. Laiškus Kalėdų Seneliui kasmet gali siųsti ir Lietuvos vaikai.

Išsiruošti Kalėdų Seneliui su dovanomis pas pasaulio vaikučius padeda jo mažieji pagalbininkai elfai, gyvenantys stebuklingoje girioje.

Pasak šiauriečio Kalėdų Senelio, svarbiausia Laplandijoje - graži ir rami gamta bei elniai, kurie jam yra labai reikalingi keliaujant su dovanomis rogėse pas vaikus.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder