Užpustytas amerikietis mašinoje maitinosi užšalusiu alumi

Užpustytas amerikietis mašinoje maitinosi užšalusiu alumi

Aliaskos gyventojas, kurio mašiną užpustė per stiprią pūgą, tris dienas, kurias turėjo joje praleisti, valgė užšalusį alų ir išgyveno.

Pasak 52 metų Cliftono Vialo, kai jis užklimpo kelyje, neturėjo jokių šiltų drabužių ar apkloto ir maisto, nors paprastai į keliones ima visus nenumatytiems atvejams būtinus daiktus, rašo "Anchorage Daily News", kurį cituoja lenta.ru.

Tačiau tą dieną amerikietis buvo netgi apsirengęs per lengvai pagal oro sąlygas: jis buvo apsiavęs teniso batelius, mūvėjo džinsus ir dėvėjo ploną striukę.

C. Vialas papasakojo, kad kurį laiką jis tikėjosi išsikapstyti iš sniego pusnies, bet greitai suprato, kad tai neįmanoma.

Kadangi su savimi neturėjo maisto, greitai pasijuto silpnai, o einant į pabaigą šiam nuotykiui ėmė netgi patirti haliucinacijas.

Kad išsilaikytų, kol atvyks gelbėtojai, amerikietis maitinosi užšalusiu alumi, kurį surado mašinoje.

Vyras pasakojo, kad atidarinėjo skardines ir valgė ledą lyg tai būtų konservuotas maistas. Be šio ledo C. Vialas dar valgė sniegą.

Per audrą C. Vialo šeima, gyvenanti Nome'o mieste, buvo išvykusi, todėl vyriškio niekas nepuolė ieškoti. Ryte, kai jis neatvyko į darbą, C. Vialo viršininkas sunerimo.

"Jis labai punktualus darbuotojas“, – pažymėjo C. Vialo bosas. Netrukus buvo organizuota paeiškos operacija ir vyriškis rastas užpustytame automobilyje.

Kai amerikietis buvo išgelbėtas, jis prisipažino, kad su alkiu kažkaip susitvarkė, o štai kovoti su nuolatiniu šalčiu buvo sunkiau.

"Aš miegojau, kada galėjau, tačiau supratau, kad galiu ir nepabusti", – prisipažino C. Vialas.

Kol vyriškis sėdėjo užpustytoje mašinoje, jis sulyso beveik septyniais kilogramais.

Temperatūra tomis dienomis, kai Aliaskos gyventojas papuolė į sniego nelaisvę, buvo 12–17 laipsnių šalčio.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder