Ukrainoje atlikta apklausa paneigė patarlę "Ne piniguose laimė"

Ukrainoje atlikta apklausa paneigė patarlę "Ne piniguose laimė"

Ukrainoje atliktas sociologinis tyrimas paneigė patarlę "Ne piniguose laimė". Kuo geriau gyvena žmonės, tuo jie laimingesni. Tai rodo pirmadienį paskelbti apklausos rezultatai.

Kai pajamos viršija 3 tūkstančius grivinų (apie 375 dolerius), laimingi jaučiasi 79 procentai piliečių, o nelaimingi - tik 10 procentų. Kai uždirbama mažiau kaip 1 tūkstantis grivinų (125 doleriai), laimingais save laiko tik 49 procentai ukrainiečių, o nelaimingais - 37 procentai.

Apskritai "palyginti laimingais" save laiko 68 procentai gyventojų. Tyrimas patvirtino, kad, metams bėgant, laimės jausmas pamažu silpnėja. Laimingiausi jaučiasi jaunuoliai nuo 18 iki 29 metų (70 procentų), o trečdalis vyresnių kaip 60 metų amžiaus žmonių priskyrė save prie nelaimingųjų.

Tirdami ukrainiečių nuotaikas, sociologai nustatė, kad "ištekėjusios moterys ir vedę vyrai yra laimingesni už viengungius ir išsiskyrusius". Išsilavinimo lygis taip pat turi įtakos laimės jausmui. 74 procentai žmonių, turinčių aukštąjį išsilavinimą, pareiškė esą laimingi, o tarp baigusiųjų vidurinę mokyklą tokių yra 51 procentas.

Apklausa parodė, kad ir svoris atsiliepia žmonių, ypač moterų, nuotaikai. Tarp moterų, sveriančių iki 60 kilogramų, laimingų moterų yra 74 procentai, o tarp tų, kurios sveria daugiau kaip 90 kilogramų, - 55 procentai. Vyrų atsakymai rodo priešingą tendenciją - tarp lengvasvorių iki 60 kilogramų laimingų yra 57 procentai, o tarp tų, kurių svoris viršija 90 kilogramų, - 70 procentų.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder