Patarimai, kaip pasirinkti sau geriausiai tinkančias plaukų priežiūros priemones

TOP6 patarimai: plaukai bus žvilgantys kaip niekada anksčiau

Visi žinome, kad karštas oras ir ryškūs saulės spinduliai vasarą gali neigiamai paveikti plaukus ir juos padaryti sausus ir lūžinėjančius, tačiau šaltas žiemos vėjas ir karštas bei sausas oras viduje iš plaukų gali atimti dar daugiau gyvybingumo. Plaukams reikėtų skirti tiek pat dėmesio, kaip ir odai. Vis dėl to, plaukai yra kiekvienos asmenybės dalis, kuri suteikia išvaizdai unikalumo.

Siekiant kruopščiai apsaugoti plaukus nuo šaltos žiemos, „Dove“ prekinio ženklo vadovė Paula Elksne dalinasi šešiais patarimais, kurių vertėtų nepamiršti, kol lauke vis dar karaliauja atšiaurus oras.

Riboti plaukų plovimą

Per dažnas galvos trinkimas sumažina plaukų apsauginį sluoksnį, daro juos silpnesnius ir jautresnius temperatūros kaitai, taip pat atima gyvybingumą ir sukelia galiukų lūžinėjimą. Jeigu plaukai žiemą yra plaunami ne daugiau nei du ar tris kartus per savaitę, jie yra apsaugomi nuo išsausėjimo. Sumažinus plovimų skaičių, sumažėja ir žala, daroma plaukams karštomis priemonėmis, tokiomis kaip džiovintuvas ar plaukų tiesintuvas.

Nepamiršti kondicionieriaus

Kondicionieriaus naudojimas po plaukų plovimo turėtų būti viena iš auksinių taisyklių plaukų priežiūros biblijoje. Ypatingai žiemos laiku yra svarbu pasirinkti priemonę, kuri būtų giliai maitinanti, grąžinanti plaukams gyvybingumą. Užtenka naudoti kondicionierių ant plaukų galiukų, palikti kelioms minutėms susigerti ir po to nuskalauti su šaltu vandeniu.

Pasirinkti tinkamą vandens temperatūrą

Plaunant galvą, dėmesį taip pat reikėtų atkreipti dėmesį į naudojamą vandens temperatūrą. Grįžus namo iš šaltos pūgos lauke, gali norėtis žengti tiesiai į karštą ir garuojantį dušą, tačiau galvos plovimui tai pats blogiausias pasirinkimas. Geriausia naudoti drungną, ar netgi šaltą vandenį plaukų trinkimui. „Jei vanduo yra per karštas, iš plaukų gali būti atimti reikalingi riebalai, kurie yra būtini natūraliam plaukų maitinimui. Šaltas vanduo išlaiko plaukuose maistingas medžiagas ir nenuplauna kondicionieriaus padaryto sunkaus darbo“, – aiškina P. Elksne.

Palepinti plaukus kauke

Be kondicionieriaus plaukų priežiūros rutinoje, plaukų kaukė turėtų būtų naudojama bent kartą į savaitę, kad palepintų juos būtinais aliejais. Centrinis namų ir biurų šildymas yra dar viena ne tik plaukų, bet ir odos sausėjimo priežastis žiemą, kurią galima įveikti su reguliariai naudojama plaukų kauke. Svarbu skirti laiko, pavyzdžiui, pirtyje po mankštos arba ilgos vonios su burbuliukais metu, kad plaukai galėtų būti praturtinti maitinančia kauke.

Nešioti kepurę

Kepurė gali apsaugoti plaukus nuo tiesioginio kontakto su šalčiu, vėju ar ryškiais saulės spinduliais ir yra pirmasis apsauginis sluoksnis prieš žiemos oro sąlygas. Kita vieta, kurioje plaukai yra sauso oro gniaužtuose yra ilgi skrydžiai, kuomet oras lėktuve yra nepaprastai sausas – gera mintis būtų aplink plaukus aprišti šilkinį arba pašminos šaliką ir taip juos apsaugoti.

Atkreipti dėmesį į tai, kas valgoma

Žiemą yra ypatingai svarbu rūpestingai rinktis maistą ir prisiminti, jog mityboje turėtų būti užtektinai natūraliųjų riebalų, mineralų ir vitaminų, kurie palaiko plaukus ir odą švytinčius bei sveikai atrodančius. Svarbiausi yra C, A ir E vitaminai, bet taip pat svarbu gauti geležies ir seleno, kurių galima rasti vaisiuose ir daržovėse, žuvyje, riešutuose ir pilno grūdo produktuose. Suteikiant kūnui šias maistingas medžiagas, ne tik bus sustiprintas atsparumas nuo gripo, bet ir plaukai bus laimingi!

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder