Sukūrė rojaus sodą iš lauro medžių ir begonijų

Sukūrė rojaus sodą iš lauro medžių ir begonijų

Briuselio rotušė pasipuošė šimtu tūkstančių gėlių ir augalų, o miesto Didžiojoje aikštėje sukurtas rojaus sodas iš lauro medžių ir begonijų. Floristai tikisi, kad pirmą kartą organizuojama gėlių šventė vyks pakaitomis su garsiuoju kas antrus metus klojamu gėlių kilimu.

Kas dvejus metus Briuselio Didžiąją aikštę nuklojančio gėlių kilimo tai toli gražu neprimena. Tačiau pirmą kartą vykstančios gėlių šventės organizatoriai sako to ir nesiekiantys. Be to, ir šventės akcentas – ne Didžioji aikštė, o Briuselio rotušė.

„Tai yra lauro medžių sodas. Taip pat čia yra begonijų, jos svarbiausios ir gėlių kilimui. Tai subtili nuoroda į gėlių kilimą. Šio sodo tikslas pakviesti žmones į ekspoziciją viduje“, – sako vienas iš renginio organizatorių Karelas Goethalsas.

Žymaus belgų floristo teigimu, Briuselio rotušės vestuvių salės gėlių kompozicija kainuoja beveik 40 tūkst. litų. Jai sukurti septynių žmonių komandai prireikė dviejų dienų.

„Čia 7 tūkst. žiedų. Daugiausia naudotos tvirtos gėlės – rožės, bet mes taip pat naudojome subtilias gėles, kaip kvapusis pelėžirnis, taip pat spalvinguosius jurginus“, – pasakoja floristas Tomasas de Bruyne`as.

XV amžiaus rotušės salėms papuošti prireikė maždaug 100 tūkst. gėlių ir augalų. Dešimčiai erdvių kompozicijas kūrė 40 floristų. Jų tema – gyvenimo spalvos ir tikslas atspindėti istorinių salių dvasią.

Pasak floristų, kompozicijose neapsieita ir be kone žymiausios Belgijos gėlės – azalijos. Gento azalija prieš trejus metus įtraukta į Europos Sąjungos geografinių ir kilmės nuorodų sąrašą. Anot floristų, tikroji azalija auginama tik Gento regione.

„Gento regionas gerai žinomas dėl kokybiškų gėlių ir augalų. Čia rasite garsiąją azaliją, kliviją. Belgijos augalai labai kokybiški. Mes neauginame taip, kaip Olandijoje, kur gėlės yra masinis produktas“, – tvirtina T. de Bruyne`as.

Organizatoriai sako, kad pirmą kartą vykstanti gėlių šventė – nepaskutinė. Kitąmet Briuselio Didžiąją aikštę nuklos gėlių kilimas, o dar po metų, tikimasi, vėl puošti miesto rotušės vidų.

Renginio organizatoriai tikisi, kad per keturias dienas – iki sekmadienio vakaro – vien rotušėje sulaukti maždaug 20 tūkst. lankytojų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder