Skraidyti scenoje širdimi

Skraidyti scenoje širdimi

Į Lietuvos nacionalinį operos ir baleto teatrą iškilmingai paminėti Nerijaus Juškos baleto ir šokio mokyklos sezono pabaigą susirinko ne tik auklėtiniai su tėveliais, bet ir pramogų pasaulio, kultūros atstovai. Trijų dalių spektaklis - režisierės Editos Stundytės koncertas „Stichijos“ - sulaukė gausių aplodismentų. Jaunųjų baleto mylėtojų pasirodymai Vilniuje ir Kaune šįmet sutampa su svarbiomis pavasario šventėmis.

„Vilniuje šokis simboliškai buvo dovanojamas mamytėms, o Kaune bus skirtas tėveliams, minint Vaikų gynimo dieną - birželio 1-ąją. Juk tėvams gražiausia dovana ne daiktas, o vaikų pasiekimai, iš širdies atliktas šokis, padovanotas laikas kartu“, - teigia N.Juška.

Per devynerius baleto mokyklos gyvavimo metus pastatyta daugiau nei dešimt spektaklių, rodytų didžiausiose Lietuvos teatro scenose. Juose šoka keli šimtai artistų - nuo mažiausios balerinos iki primabalerinos - taip prisidedama prie mažųjų svajonių išsipildymo - suteikia galimybę kartu vienoje scenoje pasirodyti ne tik su Lietuvos, bet ir pasaulinio lygio baleto artistais.

Vakaro dovana susirinkusiems tapo paties primarijaus šokis - Balančino klasikinė variacija. 
„Jaučiuosi neapsakomai laimingas, galėdamas lydėti mažųjų princesių pirmuosius žingsnius į didžiąją sceną, o pats, kasmet jau tradiciškai pasirodydamas baigiamajame koncerte, tarsi ir vėl sugrįžtu į karjeros žydėjimo laiką... Didžiuojuosi mūsų vaikais ir mokytojais, dėl kurių nuoširdaus darbo šiandien galime mėgautis nuostabiu reginiu. Šią akimirką vis dar „skraidau“ scenoje širdimi!“ - po spektaklio kalbėjo N.Juška

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder