Silvijui Berluskoniui teks padirbėti senelių namuose

Silvijui Berluskoniui teks padirbėti senelių namuose

Dėl mokestinių nusikaltimų nuteistas buvęs Italijos ministras pirmininkas Silvijus Berluskonis (Silvio Berlusconi) kaip bausmę turės atlikti visuomenei naudingų darbų. Atitinkamą sprendimą antradienį priėmė Milano teismas, praneša agentūra AFP.

Politikas turės kartą per savaitę mažiausiai keturias valandas dirbti senelių namuose. Toks teismo spendimas leido jam išvengti namų arešto.

S. Berluskonis turės gyventi Milane. Tik nuo antradienio iki ketvirtadienio jis galės važinėti į politinius susitikimus. Teismas taip pat nurodė, kad buvęs premjeras metus laiko negali susitikėti nė su vienu teistumą turinčiu asmeniu.

S. Berluskonis praėjusių metų rugpjūtį dėl mokestinio sukčiavimo buvo nuteistas ketverių metų laisvės atėmimo bausme, tačiau pritaikius amnestiją, treji metai buvo nubraukti. 77 metų politikas kalėjimo išvengė dėl garbingo savo amžiaus.

S. Berluskonio advokatai teismo prašė skirti jų ginamajam socialinių darbų, o ne namų areštą. Už tai buvo ir prokuratūra.

S. Berluskonio advokatai su palengvėjimu sutiko teismo sprendimą, nes namų areštas būtų užkirtęs galimybę jam su savo partija dalyvauti rinkimų į Europos Parlamentą kampanijoje.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder