Sekmadienį britų laikraščiuose mirga žinios apie naujosios princesės gimimą

Sekmadienį britų laikraščiuose mirga žinios apie naujosios princesės gimimą

Princas Viljamas (William) ir jo žmona Kembridžo hercogienė Ketrin (Catherine) praleido pirmąją naktį su naujagime Kensingtono rūmuose. Vėliau bus paskelbtas princesės vardas, ją aplankyti galės karališkosios šeimos nariai ir hercogienės tėvai. Apie tai praneša BBC.

Mergaitės gimimo garbei rausvai nušvito Tauerio tiltas, Trafalgaro aikštės fontanai ir "Londono akies" apžvalgos ratas.

Princas ir hercogienė kelias ateinančias dienas praleis Kensingtono rūmuose, vėliau jie turėtų keliauti į Norfolke esančią karalienės Sendringemo rezidenciją.

Šalies gyventojams masiškai puolus spėlioti naujosios princesės vardo, lažybų punktų atstovai nurodo, kad populiariausi vardai - Alisa bei Šarlotė, tarp galimų spėjimų - ir Olivijos, Elžbietos bei Viktorijos vardai.

Sekmadienį visų šalies laikraščių pirmieji puslapiai mirga informacija apie naujosios princesės - ketvirtosios eilėje pretendentės į sostą - gimimą.

Karališkoji pora dar nebendravo su žiniasklaida, kaip princo Džordžo gimimo 2013-ųjų liepą metu. Tiesa, princas Viljamas, vykdamas iš ligoninės atvežti sūnaus susipažinti su sesute, lauke susirinkusiems žmonėms sakė esąs "labai laimingas".

JAV prezidentas Barakas Obama (Barack Obama) bei jo žmona Mišelė (Michelle Obama) palinkėjo karališkajai porai "daug džiaugsmo ir laimės sulaukus naujausios šeimos narės".

Pirmadienį 14 val. vietos laiku princesės gimimas bus pažymėtas salvėmis Heidės parke ir Londono taueryje. 41 šūviu įvykį paminės karališkosios sargybos raiteliai, josiantys iki parko nuo Bekingemo rūmų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder