Riedantis akmuo vidurnaktį įlėkė į gyvenamojo namo miegamąjį

Riedantis akmuo vidurnaktį įlėkė į gyvenamojo namo miegamąjį

Netoli Sent Džordžo miestelio (Juta, JAV) gyvenančią moterį 3 val. nakties iš lovos išvertė namą sudrebinęs klaikus trenksmas. Paaiškėjo, jog į namą pataikė 4 metrų skersmens ir 50 tonų riedulys: nuo kalvos atriedėjęs didžiulis akmuo išgriovė namo kampą ir įlėkė tiesiai į miegamąjį, kuriame taikiai ilsėjosi 63-ejų namo šeimininkė.

Riedulys ne tik išgąsdino moterį bet ir rimtai ją sužalojo ją: per šeštadienio nakties incidentą Vandai Denhalter (Wanda Denhalter) lūžo žandikaulis ir krūtinkaulis, ant kojos atsivėrė didelė plėštinė žaizda, praneša " The Salt Lake City Tribune ". Moters sutuoktinis tą naktį buvo likęs nakvoti miestelyje, kur lankėsi pas sūnų. Jo vertinimu, į namą įlėkęs riedulys yra 4 metrų ilgio, 3 metrų aukščio ir 3 metrų pločio.

"Man atrodo, kad žmona išgirdo nuo kalvos atriedančio akmens bildesį, - samprotauja 62-ejų Skotas Denhalteris (Scot Denhalter). – Nes kai akmuo įriedėjo į miegamąjį, ji spėjo pasislinkti į tą lovos pusę, kurioje paprastai guliu aš. Jei ji būtų nusprendusi nuleisti kojas ant grindų ir lipti iš lovos, kad išsiaiškintų, kas čia per triukšmas, akmuo būtų ją sutraiškęs. Ji spėjo pasitraukti."

Nepaisant patirtų sužalojimų, nukentėjusioji sugebėjo išsikviesti pagalbą.

"Ji blaškėsi – turbūt buvo ištikta šoko. Galiausiai surado telefoną ir paskambino į pagalbos centrą, - pasakoja S. Denhalteris. – Jaučiuosi truputį kaltas, kad nebuvau namie. Kita vertus, kuo labiau galvoju, tuo labiau man darosi aišku: jei būčiau nakvojęs namie, mano žmona veikiausiai būtų žuvusi."

Pora į namą gyventi atsikraustė prieš mėnesį.

Daugiau sužeistųjų per neįprastą incidentą nebuvo. Kas išjudino riedulį ir šis pasileido kalvos šlaitu žemyn, nežinia. Tiesa, namo šeimininkui ant tos kalvos gyvenantis kaimynas pasakojęs, kad pastaruoju metu turįs problemų su vandens tiekimu iš vietinio gręžinio.

"Spėju, ten galėjo nuo šalčio trūkti vandentiekio vamzdis, - samprotavo S. Denhalteris. – Vanduo per plyšius ir įtrūkimus galėjo pradėti skverbtis gilyn į kalvą. Manding, praėjusios nakties šaltukas pavertė tą vandenį į ledą ir taip išjudino tą riedulį."

Nors policija šio įvykio priežasties paaiškinti negalėjo, atstovas spaudai paaiškino, kad tyrimas dėl incidento nebus pradėtas, nes incidentas įvyko dėl "gamtinių aplinkybių".
 
"Ant kalvos šlaito riedulys riogsojo nuo priešistorinių laikų. Panašu, kad dėl kažkokių natūralių gamtinių priežasčių jis neteko atramos ir nuriedėjo žemyn, - aiškino atstovas spaudai. – Mūsų miestelio apylinkėse nuošliaužos ir griūtys yra gana neretas reiškinys. Čia kalvotas regionas. Nors griūtys ir nuošliaužos nėra labai dažnos, retkarčiais jų pasitaiko."

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder