Radijas žmonėms suteikia daugiau laimės nei televizija ar internetas

Radijas žmonėms suteikia daugiau laimės nei televizija ar internetas

Per apklausą tūkstančio britų paprašyta atsakyti, kokia visuomenės informavimo priemone jie naudojasi, ir įvertinti savo nuotaikos bei energijos lygį, praneša "The Telegraph".

Radijas aplenkė televiziją ir internetą. Respondentai teigė, kad klausantis radijo jų nuotaika pagerėjo 100 proc., o energijos padaugėjo 300 proc., palyginti su būsena, kai nesinaudoja jokia visuomenės informacijos priemone.

Žiūrint televiziją ir naršant internete taip pat labai pagerėjo žmonių laimės ir energijos lygis. Vis dėlto radijas daro didžiausią teigiamą įtaką britų savijautai. Paaiškėjo, kad radijo klausymas suteikia beveik dvigubai daugiau laimės nei televizija, o energijos padaugėja keturis kartus. Panašūs rezultatai ir palyginus radiją su internetu - radijas suteikia tris kartus daugiau energijos nei internetas.

Kitame tyrimo etape šešiems žmonėms (trims vyrams ir trims moterims) atlikta elektroencefalografija ir taip ištirta smegenų reakcija į radiją. Rezultatai rodo, kad radijas stimuliuoja teigiamą smegenų atsaką.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder