Projekto „Šokoladas sielai“ kūrėja R. Banionytė apie kritiką: pradžioje buvo sunkių momentų

Projekto „Šokoladas sielai“ kūrėja R. Banionytė apie kritiką: pradžioje buvo sunkių momentų

Buvusi manekenė Rūta Banionytė, geriau žinoma kaip projekto „Šokoladas sielai“ kūrėja, garsėja savo atviromis istorijomis ir nepakeičiamais patarimais moterims. Nors Rūta sulaukia ne tik didelio palaikymo, bet ir aršios kritikos, jos tikinimu, projektas laikui bėgant taps tik dar labiau provokuojantis.

„Mūsų „YouTube“ kanale yra daug temų, kurios kelia ir kels visuomenės pasipiktinimą, tačiau aš nesiruošiu kažko keisti. „Šokoladas sielai“ ateityje bus dar labiau intriguojantis ir provokuojantis. Nesiruošiu nuvilti savo heiterių“, – šmaikštaudama rėžė ji.

Tiesa, Rūta prisimena, kad pačioje veiklos pradžioje buvo sunkių akimirkų, kurias be aplinkinių paramos būtų sunkiai iškentusi.

„Pačioje pradžioje tikrai buvo sunkių momentų. Man reikėjo remtis į mylimus žmones, kurie daug kartų padėjo man prisikelti, bet tai mane labai sustiprino ir užgrūdino. Kiekviename kelyje yra ir saulės, ir lietaus. Aš turiu savo tikslą, į kurį kryptingai einu, pasižadėjusi sau, kad neleisiu emocijoms ar sunkumams paimti viršaus. Tikiu, kad kai moteris suvokia, ko ji nori ir kiek gali, tampa nebesustabdoma“, – tikino pašnekovė.

Visgi dar prieš gerą dešimtmetį Rūta į kritiką būtų reagavusi visai kitaip. Nors R. Banionytės gyvenimas daug kam atrodė it svajonė, moteris atviravo, kad jos kasdienybė tuomet buvo nuolatinės laimės paieškos, kurios niekaip neužpildė vidinės tuštumos ir neįkvėpė meilės sau.

„Daug metų gyvenau labai greitai, buvau įsitikinusi, kad man patinka Holivudo dramos, kuriose aš turėjau galimybę reikštis, intriguojantys milijonierių bei modelių gyvenimo užkulisiai, greitos mašinos, pinigai ir statusas. Kad ir koks įdomus iš šalies galėjo atrodyti mano gyvenimas, viduje jaučiausi nelaiminga.

Buvau drąsi, apsimestinai pasitikinti savimi, bet viduje man buvo sunku. Paskutiniais metais gyvendama Los Andžele balansavau ant labai slidžios ribos. Dabar atsisukusi atgal suprantu, kad jeigu tada nebūčiau pasakius sau stop, būtų pasibaigę labai liūdnai“, – tikino R. Banionytė.

Kitaip į gyvenimą pažvelgti Rūtai padėjo moteriškumo praktikos, tad ir kritikos strėlės jos taip nežeidžia. Nuolat kritikuojamoms ir apkalbamoms moterims Rūta turi tik vieną patarimą – nustoti bendrauti su jas žeminančiais žmonėmis. 

„Ir aš čia kalbu ne tik apie draugus ar bendradarbius, bet ir vyrus, uošvius bei tėvus. Aš labai daug dirbau, kad užauginčiau pasitikėjimą ir meilę sau, todėl tikrai nesiruošiu toleruoti, kai kažkas mane žemina ar kritikuoja.

Jeigu tai racionali kritika, puiku, aš mokausi ją priimti, bet jeigu tai psichologinis žeminimas arba patyčios, siūlau pamilti save taip, kad turėtumei savigarbos nueiti nuo tokių žmonių arba švelniai, bet aiškiai pasakyti, kad jeigu jie ir toliau taip elgsis, jūsų santykiai nebesitęs“, – patarė R. Banionytė. 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder