Prognozė: 2050 metais pasaulyje gyvens 10 mlrd. žmonių

Prognozė: 2050 metais pasaulyje gyvens 10 mlrd. žmonių

Prognozuojama, kad 2050 metais pasaulyje gyvens 10 mlrd. žmonių. Prancūzijos tyrimų instituto „Ined“ atlikta studija rodo, kad gyventojų skaičius nuo dabar 7,5 mlrd. šoktels trečdaliu, praneša agentūra AFP.

Gyventojų skaičius Afrikos žemyne iki 2050 metų esą gali net padvigubėti, o iki 2100-ųjų - patrigubėti. Jau dabar čia gyvena 1,2 mlrd. žmonių - šeštadalis pasaulio gyventojų.

Remiantis tyrimu, šiuo metu daugiausiai vaikų, tenkančių vienai moteriai, gimsta Nigeryje: čia vidutiniškai viena moteris pagimdo 7,3 vaiko. Pasaulio vidurkis yra 2,5 vaiko, 1950-aisiais jis dar buvo 5.

„Gimstamumo procentas sumažėjo beveik visur, tačiau skirtumai lieka milžiniški“, - sakė tyrimo autorius Žilis Pisonas (Gilles Pison). Beveik visoje Afrikoje, kai kuriose šalyse Arabijos pusiasalyje ir dalyje Afganistano, Indijos ir Pakistano moterys vidutiniškai gimdo tris ar daugiau vaikų.

„Čia ateinančiais metais bus didžiausias demografinis augimas“, - teigė Ž. Pisonas. Indija ir Pakistanas greta Kinijos, JAV, Indonezijos, Brazilijos ir Nigerijos jau dabar yra daugiausiai gyventojų turinčios pasaulio šalys. Šiose septyniose valstybėse gyvena iš viso 3,93 mlrd. žmonių.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder