Princas Viljamas tapo greitosios medicinos pagalbos sraigtasparnio pilotu

Princas Viljamas tapo greitosios medicinos pagalbos sraigtasparnio pilotu

Kensingtono rūmai pranešė, kad 32-ejų Kembridžo hercogas Viljamas (William) pirmadienį pradėjo eiti greitosios medicinos pagalbos sraigtasparnio piloto pareigas. Šiuo metu princas dalyvauja apmokymuose, o vasarą pradės vykdyti misijas ir pilotuos Rytų Anglijos greitosios pagalbos sraigtasparnį, skelbia "Today".

Nors sraigtasparnio pilotavimas bus pagrindinis princo darbas, tačiau jis ir toliau atliks karališkąsias pareigas, atstovaudamas karalienei Elžbietai II tiek gimtojoje šalyje, tiek užsienyje.

Anksčiau Viljamas septynerius su puse metų tarnavo Karališkosiose oro pajėgose, tačiau baigė savo tarnybą 2013 metais. Tais pačiais metais Viljamui ir hercogienei Ketrin (Catherine) gimė sūnus Džordžas (George) ir Kembridžo hercogas nusprendė pašvęsti save karališkosioms pareigoms ir labdaros veiklai. Be to, balandį garsioji pora antrą kartą taps tėvais.

Neseniai Viljamas gavo komercinės aviacijos piloto licenciją. Jam teko išlaikyti 14 egzaminų įvairiausiomis temomis, tarp kurių - skrydžio ir navigacijos veikimo principai, skrydžių planavimas ir aviacijos teisė.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder