Prie Islandijos krantų rastas laivas, kuriame gali būti keturios tonos nacistų aukso

Prie Islandijos krantų rastas laivas, kuriame gali būti keturios tonos nacistų aukso

Grupė lobių ieškotojų iš Didžiosios Britanijos aptiko nuskendusį laivą, kuriame gali būti keturios tonos aukso, priklausiusio nacistinei Vokietijai. Tai sekmadienį pranešė „The Daily Mail“.

Bendrovės “ Advanced Marine Services“ atstovai mano, kad už 120 mylių į pietryčius nuo Islandijos jų rastas objektas yra vokiečių laivas „SS Minden“, kuris 1939 metų rugsėjo mėnesį gabeno auksą iš Pietų Amerikos į Vokietiją ir buvo nuskandintas Adolfo Hitlerio (Adolf Hitler) įsakymu, kai jį aptiko britų kariškiai.

Britai laukia Islandijos valdžios leidimo atidaryti laive esantį konteinerį. Manoma, kad jame yra aukso, kurio vertė viršija 100 milijonų svarų sterlingų (apie 112 milijonų eurų). Lobių ieškotojai įsitikinę, kad rastas auksas turi priklausyti jiems.

Pavasarį Reikjavikas pareiškė esąs susirūpinęs dėl britų nesankcionuotų veiksmų Islandijos teritoriniuose vandenyse. Pasieniečiai pastebėjo „Advanced Marine Services“ komandą, dirbančią Norvegijoje išsinuomotame laive „Seabed Constructor“. Britai negalėjo suprantamai paaiškinti, kuo jie užsiima. Pasak Islandijos pakrančių apsaugos vadovo Georgo Larusono (Georg Larusson), lobių ieškotojai neturėjo leidimo dirbti šalies teritoriniuose vandenyse.

Pagal Islandijos įstatymus, asmenims, radusiems aukso arba sidabro lobį šalies teritorijoje, valstybė kompensuoja dešimtadalį radinio kainos ir ieškojimo išlaidas. Pats auksas tampa valstybės nuosavybe.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder