Prancūzijos ministrė paneigė turinti katę, vardu Brexit

Prancūzijos ministrė paneigė turinti katę, vardu Brexit

Papokštavusi apie savo katę vardu Brexit, Prancūzijos Europos reikalų ministrė Nathalie Loiseau sukėlė erzelį Didžiojoje Britanijoje. Tačiau jau netrukus 54-erių politikė prisipažino, kad iš viso neturi katės.

Ministrė, anot prancūzų laikraščio „Journal du Dimanche“, savo privačioje feisbuko paskyroje rašė, kad savo katę pavadino Brexit. „Ji pažadina mane siaubingu miaukimu, nes nori laukan, - rašė ji. - Bet kai tik atidarau duris, ji neryžtingai tupi ir meta į mane niūrų žvilgsnį, kai ją išveju“ - tai užuomina į neryžtingą Londono poziciją „Brexito“ procese.

Istorija apie katę Brexit sparčiai išplito socialiniuose tinkluose. Britų žinių portalas „Independent“ apkaltino ministrę „provokuojančia pozicija“ „Brexito“ klausimu.

Internete daug britų žinutę priėmė kaip juodąjį humorą ir kalbėjo apie „Fake mews“ (melagingą miaukimą). Vienas tviterio vartotojas pokštavo, kad kita britų premjerės Theresos May katė Dauning Stryte 10 neabejotinai vadinsis Brexit.

N. Loiseau į gegužės pabaigoje vyksiančius Europos Parlamento rinkimus ves prezidento Emmanuelio Macrono partiją „La Republique en Marche“ (LREM).

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder