Populiariausi vardai Lietuvoje: Liepa, Emilija, Austėja, Lukas, Matas ir Jokūbas

Populiariausi vardai Lietuvoje: Liepa, Emilija, Austėja, Lukas, Matas ir Jokūbas

Pastarąjį pusmetį lietuviai savo dukroms dažniausiai suteikdavo Liepos, Emilijos ir Austėjos vardus, o sūnus dažniausiai pavadindavo Lukais, Matais ir Jokūbais.

Antradienį Registrų centro paskelbtais duomenimis, nuo praėjusių metų liepos pradžios iki gruodžio pabaigos minėti vardai mergaitėms suteikti po daugiau kaip 140 kartų, o berniukams - po daugiau nei 180 kartų. Šie vardai, išskyrus Liepą, pateko į populiariausiųjų dešimtukus ir pirmąjį 2016 metų pusmetį.

Taip pat lietuviai pastarąjį pusmetį mergaitėms noriai rinkosi tokius vardus kaip Viltė, Gabija, Lėja, Amelija, Kamilė, Ieva, Gabrielė, o berniukams - Dominykas, Jonas, Nojus, Benas, Augustas, Domas, Domantas.

Pirmąjį praėjusių metų pusmetį tarp populiariausių vardų taip pat buvo Ema, Sofija, Luknė, Ugnė, Kajus, Emilis.

2016 m. antrąjį pusmetį šalyje iš viso buvo užregistruota 19 938 gimimai. Tuo pačiu laikotarpiu 2015 metais šis skaičius siekė 20 287. Daugiausiai gimimų registruota didmiesčių apskrityse.

Praėjusį pusmetį šalyje fiksuota 20 035 mirčių. 2015 metais šis skaičius siekė 20 222.

2016 m. gruodžio 31 d. duomenimis, Lietuvoje gyvena 307 žmonės, vyresni nei 100 metų: 221 moteris, 86 vyrai. Vyriausia moteris yra sulaukusi 115 metų, ji gyvena Vilniuje. Tuo tarpu vyriausias vyras yra sulaukęs 110 metų ir gyvena Palangoje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder