Popiežius Vatikane sutuokė 20 porų

Popiežius Vatikane sutuokė 20 porų

Popiežius Pranciškus sekmadienį Vatikano Šv. Petro bazilikoje sutuokė 20 porų, tarp kurių buvo ir tokių, kurie gyveno kartu ir turėjo vaikų. Tai vienas naujausių įvykių, parodančių, kad pontifikas iš Argentinos nori atviresnės ir tolerantiškesnės katalikų Bažnyčios, skelbia "Reuters".

Pirmojoje vestuvių ceremonijoje per 18 mėnesių trunkantį popiežiavimą Pranciškus iš eilės sutuokė poras, įskaitant Gabrielą (Gabriella) ir Gvidą (Guido), kurie jau turi vaikų ir galvojo, kad bažnytinė santuoka jiems neįmanoma, skelbė oficialus transliuotojas Vatikano radijas.

"Sekmadienį prie altoriaus žengiančios poros yra kaip dauguma kitų, - sakoma Romos vyskupijos pareiškime. - Kelios jų jau gyveno kartu, kitos turi vaikų".

Tai buvo pirma tokia ceremonija Vatikane nuo tada, kai tuometis popiežius Jonas Paulius II vadovavo vestuvių ceremonijai 2000 metais.

Popiežiaus Pranciškaus požiūris yra priešingas jo pirmtakui Benediktui XVI, kuris tvirtino, kad grėsmės tradiciniam šeimos modeliui kenkia pačios žmonijos ateičiai. Be kita ko, popiežius Pranciškus teigia, kad Bažnyčia turi liautis pamokslauti dėl abortų, kontracepcijos ir homoseksualumo bei tapti gailestingesne. Priešingu atveju, anot popiežiaus, gresia žlugimas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder