Popiežius savo kalboje smerkė materializmą

Popiežius savo kalboje smerkė materializmą

Popiežius Pranciškus savo Kūčių mišių metu sakytoje kalboje paragino 1,2 milijardo Romos katalikų iš viso pasaulio "neapgirsti" nuo nuosavybės pertekliaus ir būti tokiais pat paprastais kaip kūdikėlis Jėzus. Jis kvietė parodyti daugiau blaivumo pasaulyje, apsėstame "vartotojiškumo ir hedonizmo, turto ir ekstravagancijos", praneša BBC.

Popiežius aukojo Kūčių mišias Šv. Petro bazilikoje prieš maždaug 10 tūkst. žmonių. Kiek vėliau penktadienį jis sakys tradicinę kalėdinę kalbą iš centrinio balkono Šv. Petro aikštėje - sveikinimą "Miestui ir pasauliui" (Urbi et orbi).

Mišių metu popiežius sakė, kad Kalėdos tampa laikotarpiu "dar kartą atrasti, kas gi mes esame". Jis kritiškai apibūdino pasaulyje tvyrančią abejingumo kultūrą, neretai virstančią neapykanta vieni kitiems. Daugiausiai jis kalbėjo apie kertines savo vadovavimo Bažnyčiai metu skatinamas dorybes - gailestingumą, užuojautą, tarpusavio supratimą ir teisingumą.

Pranciškus paragino tikinčiuosius įkvėpti savo gyvenimą tokiu pačiu paprastumu, kokiame gyveno Jėzus, "gimęs skurdžiose ėdžiose, nepaisant jo dieviškumo".

"Visuomenė taip dažnai apsinuodijusi vartotojiškumu ir hedonizmu, turtu ir ekstravagancija, noru pasirodyti ir narcisizmu, o šis kūdikėlis ragina mus veikti santūriai, kitaip tariant, paprastai, subalansuotai, nuosekliai, turime matyti ir daryti tai, kas yra svarbu", - sakė jis.

"Susidarius abejingumo kultūrai, kuri neretai tampa ir negailestinga, turėtume gyventi pamaldžiau, rodyti tarpusavio supratimą, užuojautą ir gailestingumą. Pasaulyje, kuris pernelyg dažnai yra negailestingas nusidėjėliui ir atlaidžiai žiūri į nuodėmę, turime ugdyti stiprų teisingumo jausmą, įžvelgti ir vykdyti Dievo valią", - kalbėjo pontifikas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder