Politikų susitikime pasirodė netikėta viešnia

Politikų susitikime pasirodė netikėta viešnia

Kai 67 metų į pensiją išėjusi darbo terapeutė gavo kvietimą į oficialius pietus Švedijos vyriausybės rūmuose, ji buvo šiek tiek nustebusi.

Tačiau moteris pasipuošė ir ten nuvyko. Kai Margareta Winberg pasirodė, pietus rengusi aplinkos ministrė Lena Ek bei kiti svečiai – buvę arba esami aukšti politikai bei diplomatai – net loštelėjo: jie tikėjosi išvysti moters bendravardę buvusią Švedijos aplinkos ministrę.

L. Ek, prieš aplinkosaugai skirtą konferenciją Stokholme pietų sukvietusi šalies aplinkos apsaugos politikos elitą, "buvo nustebusi ir pamanė, kad tai nelaimingas nesusipratimas", naujienų agentūrai AFP teigė jos atstovas Erikas Bratthallas.

Tačiau jis pabrėžė, kad ministrė tuoj pat nusprendė "ne tai" M. Winberg leisti dalyvauti pietuose ir darė viską, ką galėjo, kad pensininkė jaustųsi maloniai.

"M. Winberg buvo apsupta daugybės įdomių žmonių. Ji teigė puikiai praleidusi laiką", – kalbėjo E. Bratthallas.

Pati M. Winberg dienraščiui "Dagens Nyheter" sakė buvusi nustebinta, kai gavo pakvietimą.

"Tačiau su kvietimu viskas buvo tvarkoje, todėl pamaniau, kad reikėtų ten sudalyvauti", – sakė ji ir pridūrė, kad ten nuvykusi suprato, jog įvyko klaida.

"Tačiau jie pasakė, kad esu laukiama, todėl pasilikau", – kalbėjo švedė.

Po pietų visi dalyviai, tarp jų – ir M. Winberg, sustojo grupinei nuotraukai.

"Ji buvo pietų dalyvė, taigi turėjo pakliūti į nuotrauką", – tvirtino E. Bratthallas ir pridūrė, kad buvo padaryta ir antra nuotrauka – be M. Winberg.

O "tikrajai" M. Winberg ministrė L. Ek paskambino dar tą patį vakarą atsiprašyti ir moterys sutarė netrukus drauge papietauti, tvirtino jos atstovas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder