Pirmieji Arvydo Sabonio džinsai buvo pirkti Puerto Rike

Pirmieji Arvydo Sabonio džinsai buvo pirkti Puerto Rike

Jungtinėse Amerikos Valstijose gyvenanti buvusi Lietuvių bendruomenės valdybos, tarybos ir PLB Seime narė, Filadelfijos LB radijo programų "Balsas" vedėja Julija Dantienė "Draugo" laikraštyje prisimena, kaip krepšinio legenda Arvydas Sabonis prieš 30 metų įsigijo pirmuosius džinsus. "Nebuvo jie Arvydo ūgio, bet buvo galima nešioti", - sako J. Dantienė.

1981 metais Puerto Rike vyko "Pan American" žaidynės, kurių metu buvo žaidžiamas ir krepšinis. Sovietų Sąjungos komandoje žaisdavo net keli žaidėjai iš Lietuvos, kurių dėka ši komanda ir laimėdavo. Tais metais į Puerto Riką atvyko tik du žaidėjai iš Lietuvos - Sergejus Jovaiša ir Arvydas Sabonis. A. Saboniui tai buvo pirmoji kelionė į laisvą pasaulį.

(...) Tada Arvydas buvo vos 17 metų, savo amžiui labai labai plonas ir aukštas. Visi jį labai šnekino, bet Arvydas buvo labai nedrąsus ir nešnekus. Jam viskas atrodė taip skirtinga, kaip vėliau sakė, net galva svaigo nuo visos aplinkos, patogumų, žmonių draugiškumo ir nebijojimo apie viską kalbėti atvirai.

Tuo laiku buvo viduržiemis ir lietuvaičiai atvažiavo apsivilkę šiltais švarkais. Puerto Rike visada yra šilta, ir mes pasiūlėme jiems nusivilkti švarkus. Jie atsikalbinėjo, pagaliau Sergejus pasakė, kad jie neturi apatinių marškinėlių. Svarbiausia Rusijos komanda, o jos žaidėjai neturi marškinėlių? Mano sūnus leido pasirinkti kokius tik nori marškinėlius. Arvydas pasirinko su užrašu ir raudona širdele "I love Puerto Rico".

(...) Klausėme, ką jie norėtų parvežti sau ir artimiesiems dovanų. Paaiškėjo, kad Arvydo svajonė buvo amerikoniški džinsai, kurių jis niekada nebuvo turėjęs.

(...) "Plaza Las America" mus pradėjo sekioti minios, kalbino, prašė autografų. (...) Problema prasidėjo, kai norėjome rasti Arvydui tinkamus džinsus. Puertorikiečiai yra neaukšto ūgio, todėl tokio ūgio, kokio buvo Arvydas, niekur nebuvo galima rasti. Jau buvome praradę viltį, bet pagaliau vienoje parduotuvėje radome. Nebuvo jie Arvydo ūgio, bet buvo galima nešioti!", - rašo "Draugas".

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder