Penki būtini jūsų dienos grožio ritualai

Penki būtini jūsų dienos grožio ritualai

Dauguma pasaulio moterų stengiasi naudoti natūralias priemones savo plaukams ir odai puoselėti. Patiekiame penkis laiko patikrintus grožio ritualus, kurių paslaptimis dalinasi „Dove“ prekinio ženklo vadovė Kertu-Kai Põldvere. Jos rekomenduojami produktų ingredientai padės atstatyti jūsų plaukų ir odos švytėjimą.

Stebuklingas eliksyras plaukams ir odai – ryžių vanduo

Dauguma japonių gali didžiuotis glotnia oda bei šilkiniais plaukais. Sklando kalbos, kad jos turi slaptą ginklą, kuris padaro moteris dar gražesnėmis ir ryžių vanduo yra viena tų moterų paslapčių. Šis vanduo savyje turi drėkinančių elementų, tokių kaip vitaminai, proteinas ir taukai, kurie sukuria paklusnių ir sveikų plaukų įspūdį. Verta žinoti, jog ryžių vandenyje esančios amino rūgštys padeda stiprinti plaukų šaknis bei stabdo plaukų slinkimą.

Ramybės ir atsipalaidavimo terapija – levandos

Prancūzės amžiais buvo žinomos kaip levandų aliejaus gerbėjos, mat pastarasis ne tik stabdo senėjimą, bet taip pat savyje turi odą jauninančių ingredientų. Jis išgaunamas iš gėlių, todėl pasižymi raminančiu žolelių bei nuostabiu gėlių aromatu. Levandų aliejus netgi naudojamas aromaterapijoje gydant nemigą, nerimą ir depresiją. „Jei kenčiate nuo plaukų slinkimo ar bet kokios kitos problemos susijusios su plaukų kokybe, nedvejodami pabandykite šampūną ir kondicionierių su levandomis“, – pataria Põldvere.

Odos maitintojas – migdolų aliejus

Migdolai yra vieni seniausių ir labiausiai paplitusių riešutų. Šio riešuto sėklos yra valgomos tiek žalios, tiek skrudintos, o tuo tarpu Indijos moterys naudoja ir migdolų aliejų. Pastarasis naudojamas masažams, vietoje kūno losjono, nes efektingai sumažina tiek galvos, tiek kūno odos sausumą. Migdolų aliejus turtingas vitaminu E, baltymais ir cinku, o kur dar ir kiti mineralai bei vitaminai. Indės taip pat naudoja migdolų pieną veido valymui, o odos švelnumą ir elastingumą palaiko pasitepdamos migdolų aliejumi.

Maksimalus drėkinimas – mango sviestu

Afrikos atogrąžų miškų vietos gyventojai amžiais naudojosi nuostabiojo mango privalumais odai ir plaukams. Mango sviestas yra saldaus kvapo produktas išgaunamas iš mango branduolio, kuris pasižymi vitaminu A ir savo sudėtyje taip pat turi galingų antioksidantų, padedančių odos ląstelių regeneracijai bei elastingumui. „Kūno priežiūros priemonės su mango sviesto ingredientu yra labai drėkinančios, todėl itin tinka šaltajam sezonui, kuomet odai reikia ypatingos priežiūros“, – rekomenduoja „Dove“ prekinio ženklo vadovė.

Visiems odos tipams – avokadų aliejus

Maitinimu ir drėkinimu pasižyminčio avokado grožio paslaptis buvo ilgą laiką mėgstama Lotynų Amerikos moterų. Avokadai ypatingi tuo, kad palaiko drėgmės balansą, savyje turi baltymų, vitamino E, A, K, B6 ir C, geležies, magnio bei kalio. Avokadai padeda suminkštinti ir sudrėkinti sausą odą, o jame esančios riebalų rūgštys lengvai prasiskverbia į odos gelmes. Avokadas tinka visiems odos tipams.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder