Paprastas ir praktiškas šeimos gydytojo patarimas, kaip lengviau išgyventi laiko persukimą

Pats tiksliausias pasaulio laikrodis yra Didžiojoje Britanijoje

Pats tiksliausias pasaulio laikrodis yra Didžiosios Britanijos sostinėje. Tačiau tai ne garsusis Big Benas, o Nacionalinėje fizikos laboratorijoje esantis atominis laikrodis.

Paties tiksliausio laikrodžio titulą jam suteikė Tarptautinio matų ir svorių biuro leidžiamas žurnalas "Metrologija", praneša BBC radijas.

Patikrinimas parodė, kad atominis laikrodis, oficialiai vadinamas NPL-CsF2, gali atsilikti ar paskubėti vieną sekundę tik kartą per 138 mln. metų. Nė vienas šiuo metu pasaulyje egzistuojantis laikrodis nėra toks tikslus.

"Didžioji Britanija dabar priklauso nedidelei šalių grupei, kurios yra pasaulio laiko saugotojos", - pažymi BBC radijas.

Britų atominis arba molekulinis laikrodis laiko skaičiavimui naudoja periodinius cezio atomo svyravimus. Laikrodis yra laiko etalonas, pagal kurį laikrodžiai tikslinami Jungtinėje Karalystėje ir daugelyje kitų šalių.

Londono NPL-CsF2 priklauso šešių laikrodžių grupei, pagal kuriuos Paryžiuje esantis Tarptautinis matų ir svorių biuras reguliariai tikslina "pasaulio laiką". Kiti etaloniniai laikrodžiai yra Prancūzijoje, Vokietijoje, JAV ir Japonijoje.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder