Pasirinkta drabužių spalva daug ką pasako

Pasirinkta drabužių spalva daug ką pasako

Žmogaus aprangos spalva gali ne tik veikti jo nuotaiką, bet ir papasakoti apie jo charakterį.

Atviri, mielai bendraujantys, draugiški žmonės paprastai renkasi šiltus ir ryškius atspalvius. Nekalbūs ir užsidarę, savo mintyse amžinai paskendę žmonės pirmenybę teikia šaltiems ir tamsesniems spalvų deriniams. Amžius taip pat daro įtaką vienos ar kitos spalvos pasirinkimui. Pavyzdžiui, vaikai labai mėgsta viską, kas ryšku, ypač išskiria raudoną spalvą. Viskas, kas raudona, jiems yra gražu. Paaugliai taip pat pirmenybę teikia ryškioms spalvoms, neįprastiems spalvų deriniams. Bet tarp jaunimo yra nemažai juodos spalvos gerbėjų. Šis pomėgis dažniausiai susijęs su kokio nors muzikos stiliaus kultu. Galima teigti, kad drabužių spalva daugeliui paauglių turi net simbolinės reikšmės. Vidutinio amžiaus žmonės dažnai pirmenybę teikia žydrai, žaliai, pilkai, rudai spalvai ir jų atspalviams, reiškiantiems respektabilumą, sėkmę karjeroje. O senyvi laikosi konservatyvesnių aprangos tradicijų, renkasi tamsesnius tonus. Bet tai - ne taisyklė, greičiau bendra tendencija.

Kokia spalva tinka būtent jums?

Raudona spalva pasižymi ne tik stimuliuojamuoju poveikiu. Ji patraukia aplinkinių dėmesį ir gražiai paryškina veido spalvą. Ji ypač tinka žmonėms, kurių veido oda yra blyški. Žalia spalva ramina, gerina nuotaiką. Žydra - gaivina. Moterys žydrais drabužiais atrodo jaunesnės. Violetinė ypač tinka vyresnėms moterims, traukia dėmesį, jaunina. Įvairūs violetinės atspalviai, ypač šviesūs, puikiai dera prie jaunos baltos odos. Bet reikia atidžiai darytis makiažą, kitaip jaunas ir gaivus veidas gali virsti vulgaria karikatūra. Geltona didina darbingumą. Ji tinka beveik visoms moterims. Ypač dera prie tamsios, įdegusios odos.

Reikia nepamiršti, kad elektros šviesoje spalvos keičiasi. Raudona, oranžinė, ruda ir geltona šviesėja. Žydra, mėlyna, jūros spalva, violetinė tamsėja. Oranžinė ir ruda įgauna raudonumo. Šviesiai geltona blykšta. Nesikeičia tik salotinė. Žali atspalviai geltonuoja. Žydri atspalviai žalsvėja ir tampa sunkiai atskiriami nuo jūros spalvos, arba parausvėja, įgaudami violetinį atspalvį. Mėlyni atspalviai pilkėja arba net juoduoja, tamsiai mėlyna tampa beveik juoda. Kai kurie mėlyni atspalviai, priešingai, rausvėja, kaip ir violetinė spalva.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder