Pasaulyje minima emodžių diena: mokslininkai pastebi vis skurdėjančią kasdienę kalbą

Pasaulyje minima emodžių diena: mokslininkai pastebi vis skurdėjančią kasdienę kalbą

Minint pasaulinę emocijų paveikslėlių, vadinamųjų emodžių dieną, socialinių tinklų vartotojai atkreipia dėmesį į patyčias internete, o mokslininkai pastebi, kad tobulėjančios technologijos skurdina kasdienę kalbą.

Liepos 17-oji pasirinkta neatsitiktinai – būtent ši diena yra pavaizduota kalendoriui skirtoje ikonėlėje. Emocijų paveikslėlius – linksmus ar liūdnus veidelius, gyvūnų, maisto arba kitų daiktų paveiksliukus, kuriuos į savo žinutes gali įtraukti kiekvienas išmaniojo telefono savininkas – pirmą kartą pristatė kompanija „Apple“ 2011-aisias.

Taip pat dažnai sukuriami ir proginiai emodžiai – pavyzdžiui, prieš patyčias internete kovojanti organizacija pristatė kampaniją „Aš esu liudininkas“ ir specialius paveiksliukus, kuriais socialinių tinklų vartotojai gali išreikšti paramą patyčias kenčiančiam žmogui.

Vis dėlto, nors emocijų paveikslėliai buvo sukurti siekiant palengvinti ir pagreitinti kasdienį bendravimą, kalbininkai pastebi, kad dėl šypsenėlių naudojimo skurdėja šiuolaikinė kalba. Dėl to daug laiko internete praleidžiantys žmonės sunkiau bendrauja realiame gyvenime.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder