Pagerinti du pasaulio rekordai: ilgiausiai dirbusio žinių vedėjo ir brangiausiai parduoto "Ferrari"

Pagerinti du pasaulio rekordai: ilgiausiai dirbusio žinių vedėjo ir brangiausiai parduoto "Ferrari"

Dvi žinios apie naujus pasaulio rekordus. Viena jų apie žmogų ir darbą, o kita mėgstantiems sportinius automobilius ir kai sumos skaičiuojamos milijonais.

Žmogus televizoriaus ekrane yra Gineso rekordų agentūros atstovas ir jis žiūrovams praneša kad kitas žmogus Alfonso Espinosa Ekvadoro televizijos žinių eteryje nepertraukiamai dirbo 47-erius metus skaitydamas naujienas tiesioginiame eteryje. Šia žinia su žiūrovais televizijos ekrane dalijasi ir Ekvadoro žinių tarnybos vadovas.

„Labas vakaras: pirmoji žinia kuria mes su jumis dalijamės – tai, kad mūsų darbuotojo ilgametis triūsas tiesioginiame žinių eteryje buvo pastebėtas ir užfiksuotas Gineso rekordų agentūros“, – sakė televizijos „ECUAVISA“ žinių tarnybos direktorius Dario Patino.

„Iš Gineso rekordų agentūros atstovų Lotynų Amerikoje sužinojau kad ankstesnis rekordas priklausė Jungtinėse Valstijose dirbusiam Halui Fishmanui. Jis tiesioginiame žinių eteryje savo karjerą baigė po 47 metų ir 40 dienų“, – kalbėjo televizijos „ECUAVISA“ žinių tarnybos prodiuseris Andres Manrique.

„Noriu padėkoti gausiai mūsų darbuotojų šeimynai kuri mane lydėjo kasdien per visą darbą eteryje. Tai ne mano vieno nuopelnas, komanda kuri dirba su tavimi yra vienas svarbiausių dalykų televizijoje“, – pastebėjo televizijos „ECUAVISA“ žinių vedėjas Alfonso Espinosa.

Beveik puse šimtmečio žinių eteryje praleidęs vedėjas ir žurnalistas neseniai atšventė 72-ąjį gimtadienį. Savo pirmtaką rekordininką iš Jungtinių Valstijų jis aplenkė 43 dienomis. Rekorde užfiksuota kad A. Espinosa savo karjerą pradėjęs būdamas vos 25-erių žinių eteryje išdirbo 47 metus ir 83 dienas. Tiek pat gyvuoja ir „ECUAVISA“ žinių kanalas. Kol šis televizijos žinių tarnybos veidas pranešinėjo žinias, šalį suspėjo valdyti 14 prezidentų ir du diktatoriai.

Keliaujame į JAV, Kaliforniją. Čia aukcione skamba neįtikėtinos skaičių sumos. Rekordinę pinigų sumą 38 mln. dolerių apie 94 mln. litų sumokėjo pirkėjas už raudoną 1962-ųjų metų gamybos „Ferrari 250 GTO Berlinetta“. Šių automobilių „Ferrari“ pagamino vos 39.

Aukcione parduotas „Ferrari“ turėjo du šeimininkus prancūzų lenktynininką Jo Schlesserį, jis 1962 metais su šia mašina dalyvavo „Tour de France Automobile“ lenktynėse. Automobilis buvo smarkiai apgadintas per kitas varžybas , automobilio savininko draugas, austrų slidininkas Henri Oreillis vairavęs šį automobilį žuvo.

O „Ferrari“ buvo grąžinta į gamyklą suremontuoti ir parduoti.

1965 metais šį „Ferrari“ įsigijo italų automobilių entuziastas automobilį išsaugojęs iki savo mirties. Dabartinio jau trečiojo šios „Ferrari“ savininko tapatybė neatskleidžiama.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder