Norite būti laimingi? Turite nedaryti šių šešių dalykų

Norite būti laimingi? Turite nedaryti šių šešių dalykų

Laimingi žmonės skiriasi nuo kitų savo elgsena. Jie daro daug visko. Jie puoselėja optimizmą, skleidžia gerumą. Prabangos daiktai jiems – tik brangūs daiktai ir nieko daugiau. Jie vysto meilės santykius, kelia sau reikšmingus tikslus, mėgaujasi mažais gyvenimo džiaugsmais.

Tačiau yra dalykų, kurių laimingi žmonės niekada nedaro.

1. Nelenda ne į savo reikalus

Pamirškite tai, ką daro kiti. Nereikia stebėti, kur jie yra atsidūrę ir ką turi įsigiję. Niekas negali gyventi geriau už jus, nes neįmanoma gyventi kitų gyvenimo. Jūs žengiate individualiu keliu.

Neretai žmonės praranda pasitikėjimą savimi, nes lygiuojasi į kitus ir vertina save pagal reikalavimus, kuriuos jiems primeta viską suniveliuoti siekianti visuomenė. Jie klausosi pasaulio triukšmo, užuot išgirdę savo vidinį balsą. Niekada nereikia lyginti savęs su aplinkiniais. Užsiimkite savais darbais ir vadovaukitės savo galva.

Nebijokite siekti savo originalių tikslų ir žengti vieni savo keliu. Neleiskite svetimiems jums trukdyti. Visada darykite tai, ką patys laikote teisingu.

2. Neieško savo vertės patvirtinimo kituose

Kai būsite [patenkinti savimi, neimsite konkuruoti ir varžytis su kitais, kad įrodytumėte savo vertę. Jei gerbsite save, kiti taip pat jus gerbs.

Niekas neturi teisės jūsų kritikuoti ir auklėti, Žmonės gali apie jus kažką žinoti, bet nesužinos visko, kas vyksta jūsų sieloje. Nekreipkite dėmesio į tai, ką apie jus mano ar kalba. Rūpinkitės tik tuo, ką galvojate patys.

Tie, kurie priims jus tokius, kokie esate, taps jūsų draugais.

3. Neperkelia atsakomybės už savo laimę kitiems ir nekaltina išorinių aplinkybių

Žmogus jaučiasi nelaimingas tada, kai neatitinka tai, kas yra ir ką jis turi, to, ką jis trokšta, kad būtų ar turėtų. Dažnai mums nereikia turėti nieko daugiau, kad galėtume mėgautis esama laime. Mums nereikia niekieno leidimo, kad jaustumėmės laimingi.

Laimingi jausitės tada, kai imsite laikyti savo gyvenimą laimingu. Nereikia laimės paversti savotišku įkaitu.

Laimė priklauso nuo jūsų požiūrio į gyvenimą ir pasaulį, o ne nuo išorinių aplinkybių. Jeigu jums šiuo momentu ne itin sekasi, pagalvokite apie tuos gerus dalykus, kurie jus supa. Visada galima surasti priežastį šypsenai.

4. Nesilaiko įsikibę praeities nuoskaudų

Užsibrėžkite sau nuo šios dienos nebepersekioti visų praeities šmėklų. Kas jums atsitiko praeityje – tai tik vienas skyrelis iš jūsų gyvenimo knygos. Nesustokite toje vietoje, skaitykite toliau.

Visi mes darėme klaidų ir dėl jų graužėmės, kentėjome dėl skitų mums padarytos skriaudos. Pajusti nuoskaudą ar pyktį – normalus dalykas, bet tos neigiamos emocijos neturi užsitęsti ilgai.

Atleidimas padeda išvengti neigiamų emocijų sankaupų ir nukreipti žvilgsnį į ateitį. Kad galėtumėte lengvai žengti į priekį, reikia atleisti visiems už visas skriaudas ir pamiršti jas. Be atleidimo neįmanomas dvasinis augimas.

5. Stengiasi neleisti laiko neigiamoje aplinkoje

Neįmanoma priimti teisingų pozityvių sprendimų, kai aplinka tam trukdo. Saugokite savo sielą, apribodami savo buvimo tarp negatyvių žmonių laiką.

Jei kiti skatina žvelgti į pasaulį iš aukos pozicijų, dejuoja ir skundžiasi blogu gyvenimu ir ragina jus tam pritarti bei užjausti, bėkite nuo tokių, kad neužsikrėstumėte jų negatyviomis nuostatomis.

Net būdami vieni sąmoningai kurkite aplinkui teigiamą aplinką. Pasistenkite atsikratyti nemalonių minčių ir pasidžiaugti maloniomis gyvenimo smulkmenomis.

6. Nesipriešina tiesai

Žmogus patenka į spąstus, kai pradeda mokytis meluoti ir apgaudinėti kitus bei save. Bet koks melas išleidžia daigus sąmonėje ir užgožia tiesą. Gyvenimas, pagrįstas melu, genda labai greitai. Jeigu jūs priešinsitės tiesai, melas persekios jus kiekviename žingsnyje.

Stenkitės niekada nemeluoti dėl kokios nors menkos naudos. Geriau patylėti, bet nemeluoti. Kartais prireikia daug drąsos ir valios pripažinti tiesai, bet tai – vienintelis būdas nugyventi gyvenimą garbingai. Priimkite tai, kas yra, besąlygiškai, kad ir kaip sunku būtų. Ir neapgaudinėkite nei savęs, nei kitų.

ALFA

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder