Norint susimokėti už pirkinius tereikia nuotraukos

Norint susimokėti už pirkinius tereikia nuotraukos

Didžiosios Britanijos sostinėje nuo šiol už pirkinius ar puodelį kavos sumokėti galima pasinaudojus savo nuotrauka. Pardavėjui tereikia nufotografuoti pirkėją išmaniuoju telefonu.

Klientas, norėdamas sumokėti už pirkinius, leidžia pardavėjui jį nufotografuoti – nuotrauka internetu iškart siunčiama į specialų duomenų apdorojimo centrą. Patikrinus pirkėjo duomenis, po keliu sekundžių nuo jo sąskaitos nuskaitoma reikalinga pinigų suma. Taip už prekes atsiskaityti gali elektroninės mokėjimo sistemos „PayPal“ sąskaitas turintys žmonės.

„Programėlę vartotojai parsisiųsti ir naudoti gali nemokamai. Verslininkams, kaip ir įprasta, reikia mokėti nedidelį transakcijos mokestį“, – aiškina „Paypal“ atstovas Robas Harperis.

Pasak verslininkų, paslauga besinaudojantys pirkėjai patenkinti naujove, nes nebereikia nešiotis pinigų ar banko kortelės. Be to, veido niekada nepamirši namie – jis visada su tavimi.

„Šia technologija naudojamės jau keletą mėnesių, viskas labai paprasta – patogu ir mums, ir klientams“, – tvirtina ledainės savininkas Ismailas Ahmedas.

Nors pasigirdo abejonių dėl asmeninės informacijos saugumo, analitikai tikina, kad bijoti nėra ko.

„Tai lyg piršto atspaudas. Banko informacija, adresai gali keistis, bet pirštų atspaudai ir veido bruožai nesikeičia“, – sako Tarptautinio saugumo tyrimų centro analitikas Davidas Clemente`as.

Naujausia technologija šiuo metu bandoma ne tik Londone – ją jau įsigijo tūkstančiai parduotuvių Jungtinėse Valstijose, Australijoje ir Azijoje. Prieš porą metų alternatyvius atsiskaitymo už prekes būdus pradėjusi siūlyti „PayPal“ tikisi, kad jau greit pinigines bus galima palikti namie – užteks vien telefono.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder