Ne tik gražu, bet ir sveika

Ne tik gražu, bet ir sveika

Dar senovės graikai ir romėnai įvertino ypatingas auskarų savybes ir net manė, kad būtent ausis yra atminties sergėtoja. Dabar nustatyta, kad bet kuri auskaro forma, jo sudėtyje esantis metalas ar akmuo yra unikalūs ir gali ypatingai veikti jų šeimininkę.

Kaip byloja vienas iš biblinių padavimų, prieš visiems laikams išvydamas iš rojaus prasikaltusią Ievą, Kūrėjas įsakė pradurti jai ausis, o paskui, matyt, iš gailesčio, padovanojo nusidėjėlei nuostabius auskarus, papuoštus neregėto grožio brangakmeniais. Kalbama, kad būtent nuo tada auskarai visiems laikams ir visose tautinėse kultūrose tapo nepakeičiamu moters puošybos atributu.

Senas paprotys

Kai kuriose tautose nuo seno gyvas paprotys: vos tik mergytė pradėdavo savarankiškai vaikščioti, motina (nepriklausomai nuo luomo) įverdavo jai į ausytes mažutėlius pailgus auskariukus, papuoštus spalvotais akmenukais. Beje, ji tai padarydavo ne vien tam, kad pabrėžtų jaunos būtybės grožį, bet ir sveikatos sumetimais. Mūsų protėviai puikiai išmanė gydomąsias ausų papuošalų savybes. Šiandien įrodyta, kad švelniai siūbuodami auskarai masažuoja ausų spenelių akupunktūrines zonas ir kartu padeda išvengti daugelio negalavimų. Spėjama, kad seniausia žinoma auskarų forma - variniai, sidabriniai ar auksiniai žiedai, prie kurių būdavo pritvirtinama viena ar kelios metalinės plokštelės su smulkiais vertingaisiais mineralais. Kuo žaismingiau ir ryškiau jie žaižaruodavo įvairiausių formų auskariukuose, tuo kilmingesnė buvo mažoji panelė.

Esi pavargusi - pasitikrink auskarus

Gal ne visi žino, kad auskarai, kurių ąselės pagamintos iš melchioro ar nikelio, gali sukelti labai skausmingų alerginių reakcijų ir sunkiai paaiškinamą nuovargį. Specialistai pataria nerizikuoti ir geriau rinktis tauriuosius metalus: auksą, sidabrą, platiną ar jų lydinius. Žinoma, tai nepigu, užtat visiškai saugu ir net naudinga sveikatai.

Svarbu mokėti pasirinkti

Auskarus irgi reikia mokėti pasirinkti: mažoms moterims geriau vengti ilgų karulių, net jei šie žaižaruoja briliantais. Tokia auskarų forma puošia tik aukštas ir lieknas. Apkūnioms trumpakaklėms damoms net labai tiks masyvūs auskarai, panašūs į sagas (ypač jei ir šukuosena puri).

Slėpininga spalvos magija

Akmenų žaismas užburia, ypač jei jie atitinka Zodiako ženklą. Be to, patartina turėti galvoje, kad kiekviena spalva unikali ir daro ypatingą poveikį. Tarkim, remdamiesi ilgamečiais stebėjimais žmonės tvirtina, kad raudoni akmenys (rubinas, špinelis, granatas), įsodinti į auskarus, gerina kraujotaką, mažina galvos skausmą, padeda išsaugoti sveiką veido odą, skatina aktyvumą. Gintaras kelia organizmo tonusą ir valo jį nuo šlakų, o visi žalios spalvos mineralai, pavyzdžiui, smaragdas, chrizolitas, chrizoprazas, naudingi pavargusioms akims, pablogėjus regėjimui, esant aritmijai ar padidėjus kraujospūdžiui. Melsvi akmenys - safyras, lazuritas, akvamarinas - tinka kenčiant epizodinius neuralginius skausmus. Žodžiu, rinktis yra iš ko. Ir neužmirškite graikų bei romėnų prietaro, kad būtent ausis yra atminties sergėtoja. Nors tie, kurie dovanoja auskarus, tokių subtilybių turbūt nepamiršta.

Jei turite sveikatos problemų, pravers šie patarimai:

* jei skausmas esant uždegimui sustiprėja esant ramybės būsenos ir apsilpsta judant; kai skausmas paūmėja pervargus, naktimis, dėl traumų, kai kurį nors organą ima mausti dieną dėl per didelio krūvio, įsigykite auksinius auskarus su vaiskiais akmenimis arba sidabrinius su nefritu, jaspiu, agatu, hematitu, lazuritu;

* tiek vyrų, tiek moterų seksualumui teigiamos įtakos turi raudonieji kristalai (rubinas, turmalinas, karneolis), kai veikiamas atitinkamas taškas ausyje (toje vietoje kartais įsegamas papildomas mažytis auskariukas);

* apsaugai nuo blogos akies rekomenduojamas sidabrinis auskaras su hematitu (moterys jį segasi į kairę, vyrai - į dešinę ausį). Gydomasis mineralų poveikis bus stipresnis, jei auskarai bus segami asimetriškai: su gydomuoju akmeniu - sveikoje galvos pusėje, o skaudamoje - nedidelis įsukamas auskaras iš to metalo, iš kurio padarytas akmens apsodas. Pavyzdžiui, jei jūsų kepenys nesveikos, auskarą su malachitu ar koralu variniame apsode nešiokite kairėje ausyje, o į dešinę įsisekite mažą varinį rutuliuką. Komplektą papildžius dar ir žiedu ar diržo sagtimi, gydomasis efektas tik sustiprės.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder