Mirė aktorė Elizabeta Teilor

Mirė aktorė Elizabeta Teilor

Eidama 80-uosius metus, trečiadienį mirė Holivudo žvaigždė Elizabeta Teilor (Elizabeth Taylor).

Kaip pranešė jos spaudos sekretorius Salis Morisonas (Sally Morrison), aktorė užgeso "Cedars Sinai" ligoninėje, apsupta savo keturių vaikų.

Elizabeta gimė Londone 1932 metų vasario 27-ąją, bet, prasidėjus Antrajam pasauliniam karui, kartu su tėvais išvyko į JAV. Kine E. Teilor pradėjo filmuotis 10 metų amžiaus ir iškart įsiminė žiūrovams, sukūrusi jaunos jojikės vaidmenį jaudinančioje šeimos melodramoje "Tautinis aksomas". Bet tikroji pasaulinė šlovė gražuolę aktorę aplankė po Kleopatros vaidmens to paties pavadinimo istoriniame filme.

E. Teilor nusifilmavo beveik 50-yje juostų ir pelnė du "Oskaro" apdovanojimus. Pirmąją statulėlę aktorė iškovojo už vaidmenį filme "Baterfyld, 8" (1960), antrąjį - už vaidmenį juostoje "Kas bijo Virdžinijos Vulf?" (1966).

Vasario 27-ąją garsiajai Holivudo aktorei sukako 79 metai. Vasarį E. Teilor, kurios sveikata pastaraisiais metais pašlijo, buvo paguldyta į ligoninę. Ji skundėsi simptomais, "kuriuos sukelia ūmus širdies nepakankamumas". Pacientei buvo suteikta reikiama medicinos pagalba. Ji liko ligoninėje, kur ją stebėjo gydytojai.

Prieš septynerius metus jai buvo diagnozuota išeminė širdies liga, kurią komplikavo skoliozė. Žvaigždė buvo netoli to, kad visam gyvenimui liktų paralyžiuota. Be to, E. Teilor gydėsi skrandžio opą, dizenteriją, du smarkius plaučių uždegimus, taip pat priklausomybę nuo alkoholio. 1997 metais jai buvo pašalintas galvos smegenų auglys.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder