Lietuvos Romuva spręs kas bus naujasis Lietuvos Krivis

Lietuvos Romuva spręs kas bus naujasis Lietuvos Krivis

Spalio 19 d., švęsdamas Krivio dieną, Lietuvos Romuvos Vaidilų Ratas išplatino pareiškimą, skelbiantį, kad Vilniuje, lapkričio 23 d. bus surengta Didžioji Lietuvos Romuvos Krivūlė, kurioje susitikę visų Lietuvos romuvų atstovai aptars tolesnę veiklą ir spręs naujojo Lietuvos Romuvos vadovo – Krivio klausimą.

Lietuvos žmonės, puoselėjantys senąjį baltų tikėjimą, kasmet spalio 19 d. švenčia Krivio dieną. Šią dieną prieš dvylika metų į Lietuvos Romuvos Krivius buvo įšvestas Jonas Trinkūnas – Jaunius. Pagerbdami jo šviesų atminimą ir siekdami tęsti prigimtinį tikėjimą bei protėvių dvasines tradicijas, Lietuvos Romuvos vaidilų ratas kviečia visus, kam brangi mūsų lietuviška pasaulėžiūra, telktis bendrai veiklai.

"Lietuva ir lietuvių tauta gyvena sudėtingų iššūkių metą. Šiuo sudėtingu metu stebime ir naujus tautos atgimimo ženklus. Lietuvos Krivio Jauniaus iškeliavimas į Dausas pažadino tautos dvasią daugelio lietuvių širdyse. Lietuviai pradėjo telktis stiprinti romuvų veiklą, kurti naujas romuvas visoje Lietuvoje, taip pat ir užsienyje. Tai metas naujai įvertinti mūsų veiklą ir geriau susitelkti bendram tautos pakilimui“, – rašoma Lietuvos Romuvos Vaidilų Rato pareiškime.

"Romuva ruošiasi didžiajai Romuvos Krivūlei, kur susitiks visų Lietuvos romuvų atstovai ir tarsis, kaip tęsti ir plėtoti veiklą, kuriai mus įkvėpė protėviai ir Dievai, ir šviesios atminties Krivis – Jonas Trinkūnas“, – sakė Valdas Rutkūnas, Kelmės Vaidila.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder