Lenkijoje - egzorcizmo ritualų antplūdis

Lenkijoje - egzorcizmo ritualų antplūdis

Lenkijoje vis daugiau Romos katalikų kunigų atlieka egzorcizmo ritualą, trečiadienį skelbė dienraštis "Gazeta Polska Codziennie".

Kunigų, atliekančių velnio išvarymo ritualą, skaičius per pastaruosius du dešimtmečius išaugo nuo keturių iki 120. Šiuo ritualu, kurį atlieka kunigas, siekiama iš "apsėstojo" asmens išvaryti demonus ir piktąsias dvasias.

Ritualų antplūdis užfiksuotas padidėjus apsimestiniam dvasingumui ir sektų skaičiui, teigia žymiausias egzorcsitas ir teologijos profesorius Aleksanderis Posackis.

Pasak egzorcisto Andrzejas Grefkowiczo, kuris per mėnesį priima 40 žmonių, šiuo ritualu labiau domisi moterys nei vyrai. Tačiau tai nereiškia, kad moterys yra labiau linkusios į velnio "apsėdimą", sakė jis dienraščiui.

Egzorcistai dažniausiai kartu su psichologais pirmiausia stengiasi nustatyti, ar tie, kurie kreipiasi dėl šio ritualo, neserga psichine liga, rašoma dienraštyje. Tie, kurie yra iš tikrųjų "apsėsti" blogųjų dvasių, nekalba apie tai, sakė A. Grefkovičius.

Šio mėnesio pradžioje kunigai paskelbė apie pirmą pasaulyje žurnalą "Egzorcysta", skirtą egzorcizmui, kuris pasirodys kiekvieną mėnesį.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder