Lenkai išrado sveikesnę kiaulieną

Lenkai išrado sveikesnę kiaulieną

Lenkijos mokslininkai teigia atradę kiekvieno kiaulienos mėgėjo svajonę – kiaulieną su mažiau kalorijų, riebalų ir daugiau baltymų. Pati mėsa pasak mokslininkų, skanesnė ir ilgiau išlieka šviežia.

Žmonės, kurie labai mėgsta kiaulieną, tačiau vis bijo, kad jų valgoma mėsa – per riebi ir kenkia sveikatai, gali lengviau atsikvėpti. Varšuvos universiteto mokslininkai teigia, kad ši nauja kiaulienos rūšis, turės daugiau naudingų medžiagų ir mažiau riebalų bei kalorijų nei tradicinė kiauliena, į mėsą bus galima berti mažiau prieskonių, nes ji ilgiau išlaiko gerą skonį.

„Kiauliena, kuri pagaminta mūsų projekto metu, turi daugiau baltymų, todėl yra elastingesnė, o skonis – natūralesnis. Mėsai nereikia daug prieskonių, o jos poskonis yra gardesnis“,– pasakojo Varšuvos universiteto mokslininkė prof. Agniežka Vierzbicka.

Ši kiauliena nėra genetiškai modifikuota, todėl skeptikai, kurie priešinasi genetiškai modifikuoto maisto gamybai, gali būti ramūs. Mokslininkai paprasčiausiai sudarė naują kiaulių šėrimo programą ir naują mėsos laikymo būdą, kuris leidžia pasiekti norimų rezultatų nekeičiant kiaulių genetinio kodo. Mokslininkai teigia, kad vartotojai bus labai patenkinti.

„Vartotojai pirmiausia visada siekia malonumo. Maistas buvo, yra ir bus neatsiejama hedonizmo dalis. Todėl mums reikia kurti tokius produktus, kurie atitinka visus mėsai keliamus reikalavimus ir patenkina vartotojo norus būti sveikesniam. Tai yra nauja labai svarbi tendencija“,– sakė Varšuvos universiteto mokslininkė prof. Kristina Gutkovska.

Mėsa laikoma specialiuose maišuose, su specialiomis dujomis, kurios neleidžia mėsai sugesti ir kartu išsaugo visus reikalingus vitaminus, kurie dažniausiai laikui bėgant iš mėsos dingsta.

Lenkijos mokslininkai šia technologija, kuri buvo apdovanota Europos Sąjungos, nori pasidalyti su visais bendrijos ūkininkais nemokamai, tam kad vartotojus jau greitai pasiektų sveikesnis maistas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder